facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Πλεύρης κατά Λινού: Προσβολή για το ΕΚΑΒ το ότι υπονοεί επιλεκτική συμπεριφορά

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν οι δηλώσεις της της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, σχετικά με τα περιστατικά που αφορούν καθυστέρηση του ΕΚΑΒ. Σε δηλώσεις στον Alpha, η Αθηνά Λινού αναφέρθηκε στους θανάτους της 63χρονης στην Κω αλλά και της 19χρονης στη Νέα Μάκρη, υποστηρίζοντας ότι ήταν πρόσωπα «που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας».

«Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι μερικοί άνθρωποι, όπως και η κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, ανήκαν σε άτομα που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας. Η μεν γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην Κω είχε την ανισότητα του ότι ζούσε στη νησιωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε το υγειονομικό ισοδύναμο, δηλαδή να αναπληρώνουμε τις κοινωνικές και συνθήκες ζωής των νησιωτών με καλύτερη προσπάθεια για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν», είπε η Αθηνά Λινού και συνέχισε:

«Η δε άλλη κοπέλα, ακόμα πιο φρικτό, γιατί έχασε και εκείνη τη ζωή της και το μωρό, ανήκε, απ’ ότι άκουσα στην ομάδα των Ρομά. Είναι καθαρά θέμα ανισότητας γιατί αν ζούσε στα βόρεια ή τα νότια προάστια, το πιο πιθανό θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο να την μεταφέρει».

«Φαντάζομαι, βεβαίως, ότι η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έχει να κάνει με το αν ήταν Ρομά ή όχι», παρατήρησε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αντώνης Σρόιτερ.

«Ελπίζω πως όχι», απάντησε η κα Λινού.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

«Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη προσβολή στο ΕΚΑΒ. Η κα Λινού υπονοεί πιθανή επιλεκτική συμπεριφορά.Σήμερα 4138 διασώστες (έναντι 3614 το 2019) δίνουν καθημερινή μάχη. Τα προβλήματα είναι πολλά, διορθώνονται, αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Στους διασώστες όμως αξίζει μόνο σεβασμός», ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news