facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

"Τσιμπημένοι" οι σκληροί δείκτες - Ευρωπαϊκή πρωτιά στα κρούσματα σε ηλικιωμένους [πίνακες]

Αυξητική τάση δείχνουν οι δείκτες της πανδημίας. Στο χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν περισσότεροι θάνατοι, διασωληνώσεις και εισαγωγές ασθενών με CoViD σε νοσοκομεία.

Στο ίδιο πνεύμα βρίσκεται και η εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Τα γραφήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα δείχνουν αύξηση σε τέσσερους δείκτες: στον 14ήμερο μέσο όρο κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, στον μέσο όρο κρουσμάτων στους άνω των 65 ετών, στις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία και στη θετικότητα των τεστ.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη ευρωπαϊκή θέση σε νέα κρούσματα στους 65 ετών και άνω, στη δεύτερη θέση σε νέες νοσηλείες, στην πέμπτη σε κρούσματα στον γενικό πληθυσμό και στην 6η σε θανάτους. 

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη
 
 Δείκτης  Ελλάδα Θέση  Ευρωπαϊκή Ένωση 
Κρούσματα (ανά 100.000) 141,1  5η   63,3
Κρούσματα στους 65+ (ανά 100.000) 258  131

Εισαγωγές για νοσηλεία

(ανά 100.000)

7,8  2η  2,7
Θάνατοι (ανά εκατομμύριο) 8,4    4,3

Στο σύνολο των παραπάνω δεικτών, η χώρα μας έχει πολλαπλάσια επίπτωση σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο: σχεδόν τριπλάσια σε εισαγωγές, σε νοσοκομεία, υπερδιπλάσια σε κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, διπλάσια σε κρούσματα στους 65 ετών και άνω και σε θανάτους ασθενών με CoViD. 

 Επιδημιολογικοί δείκτες τις τελευταίες δύο εβδομάδες
 
Δείκτης 3 - 9 Απριλίου 10 - 16 Απριλίου 17 - 23 Απριλίου
Νέοι θάνατοι 65 38 43
Διασωληνωμένοι 75 57 64
Νέες εισαγωγές 667 708 813

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνεται η σαφής αυξητική τάση, η οποία συνήθως ακολουθεί τη σειρά: νοσηλείες - διασωληνώσεις - θάνατοι. Αυτό σημαίνει πως η επιβάρυνση ξεκινά με τις νοσηλείες και με χρονοκαθυστέρηση αυξάνονται διασωληνώσει και θάνατοι.

Νέες νοσηλείες ασθενών με CoViD στην Ελλάδα

Χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, οι ειδικοί του ECDC εκτιμούν πως έως τις 7 Μαΐου δεν αναμένεται αύξηση στα αναφερόμενα νέα κρούσματα και αύξηση εισαγωγών στην Τσεχία, στη Σλοβακία και στην Ισπανία.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news