facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Από το 2017 γνώριζε ο ΟΣΕ για τα επικίνδυνα τούνελ

Λίγα 24ωρα πριν την απολογία του προϊστάμενου επιθεώρησης και των δύο σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απόλυτη εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που έρχονται στην επιφάνεια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, με 57 νεκρούς, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΣΕ, οι οποίοι πραγματικά… ζαλίζουν.

Απαρχαιωμένα τούνελ και ερειπωμένες υποδομές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τα τούνελ κοντά στον σταθμό του Αγίου Στεφάνου είναι απαρχαιωμένα, ενώ στάζουν νερά λόγω της διάβρωσης που έχουν υποστεί λόγω της απουσίας συντήρησης.

Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν δεκάδες αμαξοστοιχίες.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι σταθμοί έχουν εγκαταλειφθεί και ρημάζουν μετά το πλιάτσικο.

Η σήραγγα των Τεμπών, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν έχει πυρασφάλεια ούτε καν έξοδο κινδύνου, ενώ λίγα μέτρα από τον Άγιο Στέφανο η φθορά είναι τεράστια με τους εργαζόμενους να καταγγέλουν ακόμα και το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Ο Παντελής Μπαριάνος, αντιπρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ αναφέρει ότι από την διάβρωση της οροφής είναι πολύ λογικό να φύγουν και κομμάτια στη γραμμή.

Ενώ όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

Εκτός από τη διάβρωση στα τούνελ, οι πινακίδες σήμανσης είναι γεμάτες σκουριά, ενώ ούτε τα φανάρια λειτουργούν, καθώς τα καλώδια είναι κομμένα.

Και στη Σίνδο όμως, στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα του σταθμού είναι αυτή της εγκατάλειψης με πολλές φθορές αλλά και κλοπές.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 15 από τις 18 σήραγγες σύμφωνα με την αυτοψία της πυροσβεστικής και του ΟΣΕ οι ελλείψεις τις κρίνουν ακατάλληλες.

Στον ΟΣΕ ήξεραν για την κατάσταση στις σήραγγες

Την ίδια ώρα ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ήταν ενήμερος για την κατάσταση σε κάποια από τα τούνελ από τους ίδιους τους εργαζόμενους ήδη από το 2017. Το εν λόγω έγγραφο αποκαλύπτει τρία πολύ σοβαρά ζητήματα.

Αρχικά γίνεται λόγος για αδυναμία συντήρησης του ΟΣΕ των προηγμένων συστημάτων πυρασφάλειας τα οποία έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν από το 2009 στις σήραγγες των Τεμπών.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΟΣΕ δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ή το απαραίτητο προσωπικό και τα κατάλληλα ανταλλακτικά για τις εργασίες συντήρησης.

Τέλος το έγγραφο αποτελεί μία πραγματική κραυγή αγωνίας απέναντι σε όλους εκείνους που συστηματικά κλέβουν τον εξοπλισμό του ΟΣΕ.

Μάλιστα στο έγγραφο γίνεται έκκληση προς κάποιον ιδιώτη που θα μπορούσε ακόμη και περιστασιακά να αναλάβει την συντήρηση του εξοπλισμού, ο οποίος ουσιαστικά για 8 ολόκληρα χρόνια από το 2009 έως και το 2017 ήταν αφημένος να ρημάζει.

Το 2017 βρέθηκε ένας ιδιώτης, ο οποίος προχώρησε έναντι 9.000 ευρώ στην αντικατάσταση κάποιων λαμπτήρων, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συντήρηση στα επίμαχα τούνελ.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news