facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για τη Ρωσία

Απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση που κράτησαν 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ρωσία ζητά η ΝΔ.

Οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την σχετική πρόταση - η οποία τελικά εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία - στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΝΔ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».

Τι απαντούν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία «παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με τον πόλεμο» και πρόσθεσε πως η δήλωση που έχει κατατεθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαφής: «Τα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας πρέπει να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.»

Να σημειωθεί, ότι σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλετές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία για να μην εξασθενίσει το κύρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Παπαδημούλης, Κούλογλου, Αρβανίτης, Γεωργούλης, Κόκκαλης και Κουντουρά. 

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news