facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ακάρ: Ορισμένοι στην Ελλάδα αυξάνουν την ένταση για να καλύψουν σκάνδαλα

Τις επιθετικές της δηλώσεις συνεχίζει η Άγκυρα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις με την Τουρκία για να συγκαλύψει σκάνδαλα.

Αναλυτικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά την επίσκεψή του στο νέο ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα «με διάλογο, με ειρήνη, στο πλαίσιο καλής γειτονίας και διεθνούς δικαίου». Κατηγόρησε όμως την Αθήνα ότι προσπαθεί να αποτρέψει και να υπονομεύσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για τη διαβούλευση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει να συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις συζητήσεις που αυξάνουν συνεχώς τις εντάσεις», είπε. Μάλιστα κατηγόρησε την χώρα μας ότι προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες κατά της Τουρκίας όπως «η επεκτατικότητα και οι ρεβιζιονιστικές πολιτικές» για να καλύψει τα δικά της λάθη.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για ορισμένους στην Ελλάδα που προσπαθούν να συντηρήσουν την ένταση στα ελληνοτουρκικά για να καλύψουν τα σκάνδαλα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας. «Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο των μεταναστών, η διαφθορά», είπε. «Αυτό δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένταση δεν είναι εφικτό να επιβιώσουν (πολιτικά) και αυτή η διαστρέβλωση δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε επίσης λόγο για «κόλπα» από την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας ως προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, ή το ΝΑΤΟ, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους. Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό», πρόσθεσε δηλώνοντας επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί ένα αξιόπιστο σύμμαχο και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news