facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

8χρονο αγόρι κατέληξε στο "Αγλαΐα Κυριακού" από στρεπτόκοκκο - Το ανακοινωθέν

Ένα 8χρονο παιδί κατέληξε χθες το πρωί στο "Αγλαΐα Κυριακού", ενώ είχε λοιμωξη από στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τα ξημερώματα της Τρίτης προσήλθε στα επείγοντα του νοσοκομείου Παίδων ένα αγόρι 8 ετών, με τους γονείς του.

Τα συμπτώματα που είχε ήταν πονόλαιμος και υψηλός πυρετός. Αμέσως οι γιατροί τού έκαναν στρεπ τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Ο 8χρονος νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, όμως τρεις ώρες μετά κατέληξε.

"Οι γιατροί έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν. Θέλει προσοχή από τους γονείς, χειμώνας είναι, γιορτές είναι. Θέλει και οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας. Είναι κρίμα να χάνουμε παιδάκια από στρεπτόκοκκο, αν είναι στρεπτόκοκκος, γιατί θα γίνουν τεστ, είπε ο κ. Γιαννάκος.

Ανακοινωθέν

Από το νοσοκομείο εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

"Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού  shock  με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη  ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη.

Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44.      

Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.

Θα  διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή".

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news