facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Έρευνα στις ΗΠΑ: «Ωρολογιακή βόμβα» για την ανθρωπότητα η Ρωσία, λέει το 70% των πολιτών παγκοσμίως

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ανθρωπότητας για την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας, ενώ για τους μισούς πολίτες του πλανήτη, οι ΗΠΑ αποτελούν την «υπ' αριθμόν 1» απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, σύμφωνα με την έκθεση του U.S. News Best Countries για το 2023.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η πατρίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ωρολογιακή βόμβα» για τον ανθρωπότητα την ώρα που αρκετοί πολίτες σε όλο τον κόσμο βλέπουν με «μισό μάτι» την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Πάνω από το 70% των πολιτών παγκοσμίως θεωρούν τη Ρωσία ως απειλή για τον πλανήτη μετά την έναρξη του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου του 2022), σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας.

Αναφερόμενη στις παγκόσμιες εντάσεις, η ίδια έρευνα υπογραμμίζει ότι οι αντιλήψεις των πολιτών για τις τρεις πιο ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, μπορεί να διαφέρουν ανά χώρα.

Στη φετινή έρευνα της U.S. News Best Countries, που διεξήχθη από τις 17 Μαρτίου έως τις 12 Ιουνίου, οι ερωτηθέντες συνέκριναν συνολικά 87 χώρες ανά τον κόσμο, με βάση διάφορες παραμέτρους, όπως εάν ένα έθνος «ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα», αν διαθέτει «ισχυρό στρατό» ή έχει «συνάψει στρατηγικές διεθνείς συμμαχίες».

Τα πορίσματα της έρευνας έδειξαν ότι, περίπου το 72% των ερωτηθέντων συμφώνησε πως «η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο», ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Κίνα και τις ΗΠΑ ήταν 66% και 50% αντίστοιχα.

Ωστόσο, σε Δανία, Φινλανδία, Ιαπωνία και Πολωνία, ο αριθμός των πολιτών που θεωρεί ότι η πατρίδα του Πούτιν είναι καταστροφική για τον κόσμο... σκαρφάλωσε στο 90%:

Υποκινούμενη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Φινλανδία εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ στις αρχές του έτους, ενώ η Πολωνία ενίσχυσε τα σύνορά της με τη σύμμαχο χώρα της Ρωσίας - τη Λευκορωσία - εν μέσω της παρουσίας μισθοφόρων της ομάδας Wagner που ευθυγραμμίζονται με την κυβέρνηση της Μόσχας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news