facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Δικογραφία σε βάρος 35χρονου για τους σουβλιστούς σκαντζόχοιρους (ΦΩΤΟ)

Με εικόνες οι οποίες, στις μέρες μας, προβάλλονται σε εκπομπές ξένων τηλεοπτικών δικτύων, σχετικά με την επιβίωση ανθρώπων στην άγρια φύση, συνάδουν αυτές που εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφίες με σκαντζόχοιρους που αποτέλεσαν θηράματα και κατέληξαν στις σούβλες αυτοσχέδιας ψησταριάς προκάλεσαν την αστυνομική έρευνα και οδήγησαν στον κυνηγό…

Δεν επρόκειτο για κάποιον επιζώντα που βρέθηκε σ’ ένα απόμακρο φυσικό τοπίο του πλανήτη και λόγω πείνας, αναγκάστηκε να σκοτώσει ότι κινείτο για να τραφεί.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Ρομά, από τη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται πως θανάτωνε τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά, επειδή για αυτόν αποτελούσαν εκλεκτό έδεσμα.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας αναρτούσε τις σχετικές εικόνες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, από το καλοκαίρι του 2021 έως το καλοκαίρι του 2023.

Δύο από τις φωτογραφίες εξασφάλισε και δημοσιεύει το GRTimes.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ειδικότερα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

Αυτή η περίπτωση, όμως, δεν αφορά παραβάσεις του νόμου 4830/21 – για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- αλλά υπάγεται στον νόμο περί παράνομης θήρας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Όπως αναγράφεται στο Wikipedia, σκαντζόχοιροι ονομάζονται τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.

Υπάρχουν 15 είδη σε 4 γένη, που συναντώνται στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία (όπου έχουν εισαχθεί).

Οι σκαντζόχοιροι αποτελούν πηγή τροφής σε πολλές κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, θεωρούνταν εκλεκτό έδεσμα και σώζονται πολλές συνταγές από την εποχή εκείνη.

Μια συνηθισμένη συνταγή που συνήθως αποδίδεται στους Ρομά (τσιγγάνους) είναι ο σκαντζόχοιρος ψητός σε πηλό.

grtimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news