facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί Μενίδι: Ο 35χρονος είχε εμπλακεί και στη δολοφονία αστυνομικών το 2011

Στην δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, τον Μάιο του 2011 στη Λαχαναγορά του Ρέντη, συμμετείχε ο ένας από τους δύο δράστες της αιματηρής συμπλοκής που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (29/8) στον προαύλιο ναού στο Μενίδι.

Ο 35χρονος ομογενής από τη Ρωσία, το βράδυ του διπλού φονικού στο Ρέντη, επέβαινε στο αυτοκίνητο που καταδίωκαν μετά από ληστεία σε περίπετρο στο Μενίδι, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Όταν το όχημα των δραστών, έφτασε στο παράδρομο της Λ. Κηφισού, σταμάτησε κάθετα στο δρόμο και κατέβηκε ο οδηγός και γάζωσε με καλάσνικοφ τις μηχανές της αστυνομίας που τους ακολουθούσαν. Δύο ειδικοί φρουροί τραυματίστηκαν θανάσιμα, και οι υπόλοιπες βολίδες βρήκαν δύο αστυνομικούς στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, τρείς από τους επιβάτες του κλεμμένου οχήματος, ανάμεσά τους και ο 35χρονος σήμερα κακοποιός με το ψευδώνυμο "Κότζακ". Οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, καταδικάστηκαν αλλά για άγνωστο λόγο ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

"Ο Γ.Ε έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Έχει κατηγορηθεί επίσης για κλοπές και κλοπές οχημάτων, παράβαση του νόμου
περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Τέλος, το 2014 συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και κάθειρξη 62 ετών, καθώς και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων, πράξεις που τελέστηκαν το 2011 σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη" αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Το χρονικό της συμπλοκής σε ναό στο Μενίδι

Για την αιματηρή συμπλοκή στο Μενίδι συνελήφθησαν εκτός από τον 35χρονο ομογενή και ένας 36χρονος Αλβανός με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, όταν ο 35χρονος προσέγγισε τον 36χρονο με σκοπό να επιλύσουν προσωπικές τους διαφορές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντίστοιχη διάθεση και επιθυμία από τον αλλοδαπό, γνωστό ως "Τόνι".

Ακολούθως, ο 35χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο, έχοντας ξεχάσει στο τραπέζι το τσαντάκι του το οποίο περιείχε ένα περίστροφο, και όταν επέστρεψε να το πάρει, ο 36χρονος έβγαλε το όπλο από το τσαντάκι τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στην αριστερή κνήμη, ενώ στη συνέχεια ο 35χρονος, αφού ανέκτησε το όπλο, πυροβόλησε τον 36χρονο στο κεφάλι.

Ο 36χρονος Αλβανός διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο στο ΚΑΤ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΑΜΕΘ, ενώ τον 35χρονο μετέφεραν οικείοι του σε άλλο Λαικό νοσοκομείο, όπου επίσης νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο 36χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, παράβαση του νόμου περί όπλων, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

vradini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news