facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ν. Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105, τα πρώτα 41 φυλακιστήρια

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι 105 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια. Συγκεκριμένα συνολικά 41 φυλακιστήρια εξεδώθησαν που αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.

Συνολικά 33 κατηγορούμενοι έδωσαν από το πρωί σήμερα εξηγήσεις για όσα τους καταλογίζονται, ενώ απολογία έδωσε ήδη από το Νοσοκομείο ένας ακόμη κατηγορούμενος που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Την απολογία του τραυματία έλαβε ο 14ος τακτικός ανακριτής ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας θα έχουν απολογηθεί όλοι οι κατηγορούμενοι, στη συντριπτική πλειονότητα τους υπήκοοι Κροατίας, για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Μιχάλη Κατσουρή.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι.

Χθες στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news