facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Κατσαφάδος στη Βουλή: Οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν GPS, το μικροτσίπ τους θα είναι σαν των πιστωτικών καρτών

«Η χώρα μας δεν αισθάνθηκε από μόνη της την ανάγκη να προχωρήσει στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, είναι μια ευρωπαϊκή υποχρέωση όπως και για όλα τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος απαντώντας στη Βουλή στο πλαίσιο σχετικών επικαίρων ερωτήσεων που είχαν καταθέσει βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της «Νίκης».

Ο υφυπουργός ανέφερε πως η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων έχει ξεκινήσει από τις 2 Αυγούστου του 2021 όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο εκτελεστικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019/1157 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου του 2019, για την ενίσχυση της ασφάλειας, των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της Ένωσης και των εγγράφων διαμονής που εκδίδονται για πολίτες της Ένωσης και τα μέλη των οικογενειών τους που ασκούν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας».

«Όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν εναρμονιστεί μέχρι τις 3 Αυγούστου του 2026 με αυτόν τον Κανονισμό. Αυτό υλοποιούμε και τίποτα παραπάνω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το μικροτσίπ που θα φέρουν οι νέες ταυτότητες, το μέλος της κυβέρνησης ανέφερε πως αυτό «θα είναι RFID και είναι σε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας ώστε οι πολίτες να μπορούν απρόσκοπτα να κάνουν τις αεροπορικές τους μετακινήσεις». Ζήτησε επίσης «να μην δημιουργούνται θεωρίες για τα τσιπ και ότι κάποιοι θα μπορούν να το χακάρουν και να αντλούν προσωπικά δεδομένα» καθώς όπως εξήγησε «το συγκεκριμένο τσιπ, είναι όπως αυτό που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική τραπεζική κάρτα, και δεν φέρουν κάποιο σύστημα και γεωεντοπισμού. Οι νέες ταυτότητες δεν θα είναι διασυνδεμένες με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και δεν θα φαίνονται οι οικονομικές συναλλαγές του πολίτη».

Ο υφυπουργός είπε επίσης πως η αντικατάσταση των αστυνομικών δελτίων «δεν θα μπορούσε να είναι προαιρετική» όπως του προτάθηκε και όσοι δεν πάνε να τις αντικαταστήσουν τότε θα είναι σαν να μην έχουν ταυτότητα». Παράλληλα απέρριψε την πρόταση που διατυπώθηκε από βουλευτή ότι θα μπορούσαμε να έχουμε άλλο δελτίο ταυτότητας για το εσωτερικό της χώρας και άλλο δελτίο ταυτότητας για το εξωτερικό της χώρας λέγοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αυτά».

Αναφορικά με την λήψη της φωτογραφίας που θα φέρει η νέα ταυτότητα, σημείωσε ότι ο κάθε πολίτης θα είναι ελεύθερος και θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θα βγάλει την φωτογραφία του στο οικείο αστυνομικό τμήμα ή σε δικό του φωτογράφο για να την προσκομίσει ακολούθως.

Τέλος, για τα ΑμεΑ θα προβλεφθεί να πηγαίνει ένας αστυνομικός υπάλληλος στον χώρο του όπου εάν θέλει θα το φωτογραφίσει, και θα είναι υποχρεωμένος να κάνει και όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας. «Δεν θα χρειάζεται το άτομο με ειδικές ανάγκες να μετακινηθεί στο αστυνομικό τμήμα ή να βγάλει τα σχετικά δικαιολογητικά» όπως είπε.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news