facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα: Κόβονται τα ρεπό στο ΕΚΑΒ - Τι θα ισχύει για τηλεργασία

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα έκτακτα μέτρα που θα λάβουν τα υπουργεία ενόψει καύσωνα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύσταση τηλεργασίας όπου είναι δυνατόν, πιθανό κλείσιμο της Ακρόπολης και αυξημένη επαναγρύπνηση στις δομές υγείας.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Mega, στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια στην οποία συμμετείχαν φορείς από την περιφέρεια ζητήθηκε από τους Δήμους να ανοίξουν τις κλιματιζόμενες αίθουσες, για την προστασία των πολιτών.

Παράλληλα ο υπ. Εργασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους επιχειρηματίες να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν συχνά διαλείμματα, ενώ όπου είναι δυνατόν να υπάρξει τηλεργασία.

Αναφορικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, η υπ. Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη τόνισε καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά, θα βρέχονται ανά τακτά διαστήματα, ενώ για την Ακρόπολη ανέφερε πως εξετάζεται το κλείσιμό της για κάποιες ώρες, που θα υποδείξει η ΕΜΥ. Παράλληλα θα μοιράζονται μπουκάλια με νερό στους τουρίστες, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικά σκέπαστρα.

Τέλος, το σύστημα Υγείας της χώρας θα τεθεί σε συναγερμό τις ημέρες του καύσωνα. Συγκεκριμένα κόβονται τα ρεπό στο ΕΚΑΒ, με τα νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα για έκτακτες εφημερείες.

Δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε μόνο ο υπ. Κλιματικής Κρίσης, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ανέφερε πως εκτός από τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Επισήμανε την ανάγκη για προσοχή και προστασία των ευπαθών ομάδων και των ζώων συντροφιάς ενώ μίλησε και για ειδική μέριμνα σε σχέση με τους εργαζομένους. Ακόμα είπε ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται η μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων καθώς δεν επιτρέπονται, ειδικά αυτές τις μέρες. συμπεριφορές αμέλειας σε σχέση με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς.

«Αυτό το οποίο θα θέλαμε να ζητήσουμε είναι προσοχή και προστασία πρώτα απ’ όλα για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα και για τους εργαζόμενους και για όλους τους πολίτες αυτές τις ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Και μία ακόμα παράκληση, αυτό θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πυροπροστασίας, τη μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας, δεν επιτρέπονται ειδικά αυτές τις ημέρες συμπεριφορές αμέλειας σε ότι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν μιας που όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις μέρες που έρχονται και οι πολίτες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας ούτε για τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news