facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Αγνοείται υποβρύχιο με τουρίστες που πήγαινε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Συναγερμός έχει σημάνει για ένα υποβρύχιο με τουρίστες που χρησιμοποιήθηκε για την περιήγήση τους στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς αυτό αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο την ακτοφυλακή της Βοστώνης, η αποστολή έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη για το υποβρύχιο τουρίστες, το οποίο πήγαινε προς το ναυάγιο του Τιτανικού. 

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος. Μέσα βρίσκονταν 5 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον Guardian. Παράλληλα, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά.

Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Πού βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού, περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Το πλοίο είχε προσκρούσει σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912, στέλνοντας στον θάνατο 1.500 από τους περίπου 2.200 επιβάτες του.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 και, τα τελευταία χρόνια, μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να το επισκεφτούν.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news