facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί "μυστικής αποστολής" Καλίν στη Θράκη: "Δεν υπήρξε καμία τέτοια επίσκεψη"

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες περί "μυστικής αποστολής" του νέου αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, στη Θράκη, με τουριστικό μάλιστα πούλμαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, δεν υπήρξε καμία επίσκεψη του Ιμπραήμ Καλίν στην Ελλάδα, ούτε είναι προγραμματισμένη κάποια επίσκεψή του στο άμεσο μέλλον, χαρακτηρίζοντας έτσι τα αντίστοιχα δημοσιεύματα αναληθή.

"Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας περί "ιδιωτικής επίσκεψης" του Ιμπραήμ Καλίν στην Ελλάδα με τουριστικό πούλμαν: οι ελληνικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των συνόρων, των πληροφοριών αλλά και τις διεθνείς σχέσεις διαψεύδουν την αναφορά ως αναληθή.

Δεν υπήρξε επίσκεψη του κυρίου Καλίν στην Ελλάδα, ούτε είναι προγραμματισμένη κάποια επίσκεψή του στο άμεσο μέλλον.

Η Κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στα μέσα ενημέρωσης για έγκαιρη διασταύρωση πληροφοριών και φημών" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι γράφει το πρωτοσέλιδο της "Απογευματινής"

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Απογευματινής", η οποία έκανε λόγο για "σκοτεινή αποστολή" του νέου διευθυντή της ΜΙΤ στη Θράκη, ο Καλίν συναντήθηκε με το προσωπικό του τουρκικού προξενείου, τους ψευτομουφτήδες και παράγοντες της μειονότητας που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες διαψεύδει επίσημα η ελληνική κυβέρνηση, ο Καλίν κινήθηκε και στους τρεις νομούς της Θράκης, ενώ η εσπευσμένη ικανοποίηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών του διαβήματος του Έλληνα υπουργού Κασκαρέλη, για να "αποσυμφορηθεί" νησίδα στον ποταμό Έβρο από ομάδα μεταναστών που είχαν οδηγηθεί εκεί, τελικά εκτιμάται ως σκοπιμότητα προκειμένου να μη δημιουργηθούν εντάσεις στην περιοχή, ενώ ο Καλίν βρισκόταν επί του ελληνικού εδάφους.

Απογευματινη

Η παρουσία Καλίν στην ελληνική Θράκη εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται μόνο με την ελληνική πολιτική, αλλά και με τον ρόλο που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ως βάση στρατιωτικού εξοπλισμού logistics προς τις Πολωνία - Ουκρανία και τον "σύνδεσμο" Τουρκίας - Ρωσίας.

Το μπαράζ των καθυστερημένων δημοσιευμάτων του τουρκικού τύπου και του CNN Turk για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, στην περιοχή στις 30 Μαΐου και η παρουσίαση της Αλεξανδρούπολης ως "αμερικανικής κωμόπολης" δεν έχουν αποδέκτη, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, μόνο την Αθήνα αλλά και την Ουάσινγκτον, αναφέρει η "Απογευματινή".

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news