facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑ Λέσβου: Δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστεί το Ν/Σ για το νερό

«Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ απεργούν για να μείνουν το νερό και η αποχέτευση στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Ό,τι και να ψηφιστεί δε θα το αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου Νίκος Ιππειώτης στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του Ν/Σ που αναθέτει την αρμοδιότητα διαχείρισης των υδάτων και των αποβλήτων στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ μαζί με τα οχήματα της επιχείρησης και πολίτες μετά την πρόσκληση στην κινητοποίηση και του εργατικού κέντρου πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια πορεία στη ΓΓ Αιγαίου για να επιδώσουν το ψήφισμά τους.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου ζητώντας το νερό να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Ακόμα ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος τόνισε ότι «ας ψηφίσει η ΝΔ ότι θέλει σήμερα στη Βουλή αλλά, εφόσον ο λαός δώσει την εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ,  ακόμα και ψηφισμένο αυτό το Ν/Σ , θα μείνει στα χαρτιά. Δημόσια δέσμευση αμέσως μετά τις εκλογές το νερό και πάλι θα είναι δημόσιο αγαθό σε δημόσιο έλεγχο». Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα τόνισε ότι «είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να λέγεται ότι στηρίζουν το δημόσιο νερό όταν παρέδωσαν στο υπερταμείο την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το 2016 . Είναι οι δεσμεύσεις του ταμείου ανάπτυξης και είναι κούφια λόγια ότι με αυτές τις πολιτικές θα συγκρουστούν».

Στη ΓΓ Αιγαίου δεν βρήκαν κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να επιδώσουν το ψήφισμα μιλώντας για απαξίωση της ΓΓ και του θεσμού και αρνήθηκαν να το επιδώσουν σε κάποιον υπάλληλο.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news