facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ποια ώρα άλλαξε το κλειδί ο σταθμάρχης σε θέση διαγώνια

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των τρένων.

Το λάθος του σταθμάρχη με το κλειδί των γραμμών του τρένου προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα και τα γιατί παραμένουν πολλά.

Σύμφωνα με το Star το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023) περίπου στις δέκα και μισή, ο σταθμάρχης αλλάζει το κλειδί 118 σε θέση διαγώνια γιατί περιμένει τον προαστιακό που κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είναι το δρομολόγιο 2597.

Το τρένο φτάνει στις 22:40 καθώς έχει καθυστέρηση. Δημιουργείται ένα άλλο θέμα με άλλο κλειδί, το καταλαβαίνει ο μηχανοδηγός, ακινητοποιεί το τρένο, το θέμα διευθετείται αμέσως, και μπαίνει κανονικά στον σταθμό.

Περνά μισή ώρα, το κλειδί παραμένει στη διαγώνια θέση και η μοιραία αμαξοστοιχία φθάνει στις 23:02 το βράδυ στη Λάρισα, αποβιβάζει και επιβιβάζει και αναχωρεί δυο λεπτά αργότερα.

Ετοιμάζεται να αναχωρήσει και ο σταθμάρχης δίνει το πράσινο φως. Όμως το κλειδί δεν αλλάζει, είναι σε θέση διαγώνια, δε γυρνά ποτέ σε ευθεία. Έμεινε στη θέση του που το έβαλε ο σταθμάρχης περίπου στις 22:30.

Ουσιαστικά αυτό το δρομολόγιο είναι και το πρώτο που αναλαμβάνει ο σταθμάρχης εκείνη την ημέρα.

Το τρένο που έφθασε από Βόλο στις 22:02 το έβαλε στο σταθμό ο απογευματινός σταθμάρχης που έμεινε παραπάνω κατόπιν παρότρυνσης του προϊσταμένου του.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news