facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Μπορέλ: Σημαντική απόφαση της διεθνούς δικαιοσύνης το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ο Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, δήλωσε από τα Σκόπια πως «η ΕΕ καθιστούσε πάντα σαφές ότι οι υπεύθυνοι για την παράνομη επίθεση κατά της Ουκρανίας πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη».

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Προέδρου Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, για απαγωγές και μεταφορά παιδιών από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, στη Ρωσία. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σημειώνει ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι ο Πούτιν φέρει ατομική ευθύνη γι΄ αυτά τα εγκλήματα. Η βαρύτητα των εγκλημάτων και η δήλωση του ΔΠΔ μιλούν από μόνα τους. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση της διεθνούς δικαιοσύνης που αφορά και τον λαό της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επεσήμανε ότι το ζήτημα που εγείρει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας απαίτησης ευθύνης από τη Ρωσία και τον ηγέτη της για τα εγκλήματα που διαπράττουν στην Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά και υποστηρίζει το έργο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και την έρευνά του. Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία», πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

ΑΜΠΕ /naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news