facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Οι αριθμοί της τραγωδίας σε Τουρκία και Συρία - Δραματικά καρέ 30 ώρες μετά τα φονικά Ρίχτερ

Καταβεβλημένοι, άυπνοι και εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, οι ομάδες των σωστικών συνεργείων, αλλά και άνθρωποι που επέζησαν των 7,8 Ρίχτερ, ψάχνουν αδιάκοπα μέσα στα συντρίμμια και στα ερείπια σε Τουρκία και Συρία.

Ερευνούν για ίχνη ζωής, για ένα θαύμα σχεδόν 30 ώρες μετά το φοβερό διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου. Σε κάθε φωνή που ακούγεται μέσα από τα χαλάσματα, το ηθικό των διασωστών αναπτερώνεται και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού γίνονται εν μέσω εμψύχωσης και χειροκροτημάτων.

Όμως, εκτός από τις μικρές νίκες, υπάρχουν και οι στιγμές που κάνουν ακόμα και τους πιο δυνατούς να «λυγίσουν». Ολόκληρες οικογένειες δεν πρόλαβαν να βγουν από το γκρεμισμένο σπίτι τους. Μανάδες πενθούν για τα παιδιά τους και παιδιά ξεσπούν σε κλάματα για την απώλεια των γονιών τους.

Κάθε σεισμός έχει δράμα, ελπίδα, αλλά και ανθρώπους ενωμένους.

Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Οι δύο σεισμοί που σημειώθηκαν χθες στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής επίσημους απολογισμούς, στοιχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στις δύο χώρες. Ενώ, οι εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό των νεκρών είναι εφιαλτικές και κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000.

Στην Τουρκία , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της χώρας, Φουάτ ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419.

Τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί στη Συρία.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 812 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.449 έχουν τραυματιστεί στις επαρχίες που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Ταρτούς.

Οι τραυματίες στις δύο χώρες ξεπερνούν τις 20.000, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για 11.000 γκρεμισμένα σπίτια μόνο στην Τουρκία.

Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί η κατάρρευση των 5.772 κτηρίων.

Οι άστεγοι, δε, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και αναμένεται να αυξηθούν.

Νέες φωτογραφίες από τα ερείπια της Τουρκίας

tragwdi1

tragwdia 22

toyrkia111

toyrkia 111

sintrimmiaee

toyrki sintrimmia

τουρκια συτριμμια

ΤΟΥΡΚΙΑ111

xalasmata111

Τουρκία: Το συνολικό μήκος των επιφανειακών ρηγμάτων έχει υπερβεί τα 500 χιλιόμετρα

Ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Σεισμών του Πανεπιστημίου Dokuz Eylül (DAUM), καθηγητής Χασάν Σουζμπιλίρ, δήλωσε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, ότι το συνολικό επιφανειακό ρήγμα ξεπέρασε τα 500 χιλιόμετρα λόγω των σεισμών με επίκεντρο το Καχραμανμαράς.

Ο Σουζμπιλίρ ταξίδεψε στη σεισμική ζώνη μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου και εξέτασε τα δεδομένα επί του πεδίου στο Καχραμανμαράς.

Δήλωσε ότι «απ' όσο μπορώ να δω, τουλάχιστον 3 τμήματα ρήγματος έσπασαν. Το συνολικό μήκος των επιφανειακών ρηγμάτων έχει ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα. Αυτό δείχνει ότι έχει αναπτυχθεί ένα μεγαλύτερο ρήγμα από το άθροισμα των σεισμών της 17ης Αυγούστου 1999 στο Κοτζάελι και της 12ης Νοεμβρίου 1999 στο Ντούζτσε».

Ο Σουζμπιρίλ δήλωσε ότι η AFAD ο Προεδρικός Οργανισμός Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό πολιτών και την παροχή βοήθειας στους αστέγους, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να βγαίνουν στην κυκλοφορία, εκτός αν είναι υποχρεωτικό. Έχω δει ότι στη ζώνη του σεισμού, τα πολιτικά οχήματα να είναι 10 φορές περισσότερα από τα οχήματα βοήθειας και έρευνας και διάσωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην φτάνει εγκαίρως η βοήθεια που θα έπρεπε να δοθεί στους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια. Ο χρόνος ζωής των 72 ωρών των ανθρώπων μας κάτω από τα συντρίμμια στενεύει όλο και περισσότερο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται έξω από τα ερείπια θα προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση, και αν αυτό συνεχιστεί, η απώλεια ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια θα αυξηθεί».

Κάνοντας έκκληση ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Σεισμών του Πανεπιστημίου Dokuz Eylül τόνισε «ως επιστήμονας από το Χατάι, θα ήθελα να σας απευθύνω έκκληση- αν θέλετε να διασωθούν οι συγγενείς και οι φίλοι σας που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα, μην βγαίνετε στην κυκλοφορία, εκτός αν υπάρχει ζωτικός λόγος, μην προκαλείτε το κλείσιμο των εισόδων και των εξόδων της πόλης».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news