facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Εύα Καϊλή: Που πήγαν τα περιβόητα 30 εκατομμύρια – Τι απάντησαν οι Αρχές

Απάντηση στην Αρχή βρώμικου χρήματος έδωσαν οι αρχές του Παναμά για τα περιβόητα 30 εκατομμύρια που δήθεν εισέπραξε η Εύα Καϊλή από το Κατάρ. Οι Αρχές του Παναμά επιβεβαίωσαν τη θέση που είχε εξ αρχής ο δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε κάνει λόγο για fake news. Οπως αποδείχτηκε, όχι μόνο δεν υπήρξαν 30 εκατομμύρια, αλλά ούτε καν υπάρχουν λογαριασμοί στο όνομα της Καϊλή ή των συγγενών της. Θυμίζουμε ότι έγγραφα, όπως αποδείχτηκε παραποιημένα, κυκλοφόρησε τότε στο διαδίκτυο κι έκαναν λόγο για κατάθεση 30 εκατομμυρίων από το Κατάρ στην Καϊλή. Τα 20 εξ αυτών στο όνομα της ίδιας και άλλα 10 στο όνομα συγγενών της. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, αποκάλυψε την απάντηση των Αρχών του Παναμά. 

Η νέα διάψευση Δημητρακόπουλου για τη βαλίτσα

Νωρίτερα σήμερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με ανακοίνωσή του διέψευσε για μια ακόμη φορά ότι η πελάτης του ήθελε να κρύψει τη βαλίτσα με τα λεφτά και γι αυτό την έδωσε στον πατέρα της. «Δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Καϊλή. Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, «κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών». 

«Φωτιά» ανάβει το δημοσίευμα των FT

Σήμερα εξάλλου, δημοσίευμα των Financial Times, έδωσε μια άλλη πτυχή στο θέμα, καθώς χαρακτήρισε την Εύα Καϊλή «πληροφοριοδότη» του Παντσέρι. Στην ουσία το δημοσίευμα εμπλέκει και με… τη βούλα την Ελληνίδα πολιτικό, υποστηρίζοντας πως γνώριζε τα όσα συνέβαιναν. Όπως γράφουν οι Financial Times, η πτώση της Καϊλή ήταν γρήγορη και βάναυση. Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη νομικά έγγραφα, υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή είχε γίνει η «εκ των έσω» γυναίκα (inside woman) του Αντόνιο Παντσέρι, δηλαδή η πληροφοριοδότης του. «Συνάντησε τους υπουργούς του Κατάρ στις Βρυξέλλες, επισκέφτηκε τη χώρα δύο φορές, προσπάθησε να “αποδυναμώσει” ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα που καταδικάζει τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα και ψήφισε υπέρ της κατάργησης της βίζα για τους Καταριανούς που επισκέπτονται την ΕΕ σε μια επιτροπή στην οποία δεν ήταν καν μέλος.

Ο (σύντροφός της) Φραντσέσκο Τζόρτζι παρευρέθηκε στην ψηφοφορία συνοδευόμενος από έναν αξιωματούχο από την Ντόχα. Σύμφωνα με πολλούς παρόντες ευρωβουλευτές, πετάχτηκαν απάνω και επευφημούσαν όταν πέρασε η ψηφοφορία.

Τον Νοέμβριο, το κοινοβούλιο εξέτασε ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ. Με τη βοήθεια της Καϊλή, το κείμενο του ψηφίσματος “αποδυναμώθηκε” από τροπολογίες από τις σοσιαλιστικές και κεντροδεξιές ομάδες, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία. Όμως, εξακολουθούσε να περιέχει κριτική. Και μετά το σκάνδαλο, η τελική ψηφοφορία για το ταξίδι χωρίς βίζα αναβλήθηκε».
Ορισμένοι ευρωβουλευτές λένε ότι το φερόμενο σχέδιο δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο. 

«Εδειχνε στους Καταριανούς ότι εργάζεται σκληρά γι αυτούς»

«Η εντύπωσή μου είναι ότι η ομάδα (του Παντσέρι) προσπαθούσε να δείξει στους Καταριανούς ότι εργάζονταν σκληρά για λογαριασμό τους, γι’ αυτό έκαναν όλες αυτές τις σκηνές», λέει από την πλευρά του ο Brando Benifei, επικεφαλής της σοσιαλιστικής αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού κόμματος (PD) της Ιταλίας. «Αλλά (δεν) πέτυχαν ουσιαστικά αποτελέσματα». Οι συμβατικές διπλωματικές προσπάθειες από το Κατάρ και το Μαρόκο φαίνεται να έχουν επιτύχει μεγαλύτερα αποτελέσματα. Η Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ είχαν υποστηρίξει το ταξίδι χωρίς βίζα για τους υπηκόους του Κατάρ και τα κράτη μέλη είναι ένθερμοι πελάτες των προμηθειών φυσικού αερίου του Κατάρ. Η ΕΕ συνήψε αισίως μια αλιευτική συμφωνία και μια εμπορική συμφωνία γεωργικών προϊόντων με το Μαρόκο το 2019.

Η Εύα Καϊλή, γράφει η βρετανική εφημερίδα ήταν ήδη υπό έρευνα πριν τη σύλληψή της. Στις 15 Δεκεμβρίου, η ευρωπαϊκή εισαγγελική Αρχή ζήτησε την άρση της ασυλίας της λόγω υποψιών για μια πιο κοινή κοινοβουλευτική απάτη – κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Μόνο το 2015 σχεδόν 100 βουλευτές κλήθηκαν να επιστρέψουν κάποια επιδόματα μετά από έρευνα.

Η Olaf, ο οργανισμός της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, ξεκίνησε έρευνα το 2018 αφού φέρεται να μετέφερε χρήματα από τον μισθό της βοηθού της στην τσέπη της, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.

Φέρεται επίσης να διεκδικήσει χρήματα που προέρχονταν από ταξίδια στελεχών της στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις στο Στρασβούργο όταν αυτά δεν παρουσιάζονταν και έμεναν στο σπίτι. Ο δικηγόρος της, κ. Δημητρακόπουλος, αρνήθηκε να σχολιάσει κάθε έναν από αυτούς τους ισχυρισμούς. Άτομα κοντά στην έρευνα υποψιάζονται ότι τα μετρητά που έλαβαν οι Παντσέρι και Τζόρτζι χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν άλλοι. «Διαφορετικά θα είχαν στείλει τα χρήματα σε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς», λέει ένα άτομο.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news