facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο: 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλους τους δήμους

Σε απεργιακή 24ωρη κινητοποίηση προχωρά την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο δήμο Ξυλοκάστρου και οδήγησε στο θάνατο εργαζομένης καθαριότητας, που όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr εργαζόταν ανασφάλιστη!

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη (10/01) αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 17 Ιανουαρίου, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς του υπουργείο Διοικητική Ανασυγκρότησης στη Βασ. Σοφίας.

Οι εργαζόμενοι με τη δυναμική κινητοποίηση τους καταγγέλλουν τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου αλλά ταυτόχρονα υψώνουν και αγωνιστική φωνή απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το τραγικό δυστύχημα αλλά και λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της εργασίας για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους .

Υπενθυμίζουμε ότι η εργάτρια καθαριότητας που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ξυλόκαστρο, δούλευε ανασφάλιστη αφού είχε λήξη η πεντάμηνη σύμβαση με το δήμο πριν περίπου 20 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα αλλά συνέχιζε να εργάζεται ανασφάλιστη με «μερoκάματο» (σ.σ. μαύρα).

Όπως κατήγγειλε στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης «στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όχι μόνο η συνάδελφος που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της αλλά και το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν ανασφάλιστο». Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τους Π.Π., εργάτη καθαριότητας και Π.Μ., οδηγό, ο οποίος κρατείται στο ΑΤ Κορίνθου. Μάλιστα, ο κ. Δαρδαμάνης καταγγέλλει ότι «και άλλοι συνάδελφοι εργάζονται ανασφάλιστοι στο δήμο και αμείβονται με ‘μεροκάματο”, δηλαδή, ‘μαύρο’ χρήμα», προσθέτοντας ότι «παρότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις, εκείνος αρνείται, καθώς στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».
Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Υπενθυμίζεται ότι σχετική καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο είχε γίνει στις 16 Δεκεμβρίου μέσω ανακοίνωσής της ΠΟΠ-ΟΤΑ με την οποία είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία της με κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου Ξυλοκάστρου, καλώντας ταυτόχρονα το δήμαρχο Βλάση Τσιώτο «να αποσύρει την πρόταση για εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής απoρριμμάτων την Οικονομική Επιτροπή».

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news