facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ένταση με Γιώργο Παπαδάκη και δήμαρχο Ιάσμου με «φόντο» τον Γκιουλέν

«Άναψαν τα αίματα» στον αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Παρασκευής (30/12) μεταξύ του Γιώργου Παπαδάκη και του δημάρχου Ιάσμου-Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ελέγχεται για τυχόν έκνομες ενέργειες, καθώς απόλυσε εργαζομένους στον δήμο με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

«Είμαι ένας από τους 332 Έλληνες Δημάρχους και τηρώ τους νόμους του Κράτους. Η περιοχή μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη συνθήκη της Λωζάννης, είναι ελληνική. Στα Βαλκάνια αποτελούμε παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι την εδαφική κυριαρχία των κρατών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιάσμου-Ροδόπης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων ως «γκιουλενιστών», ανέφερε ο ίδιος: «Οι νόμοι είναι πάνω από τους ανθρώπους, είναι πάνω από την Ελλάδα και πάνω από την Τουρκία. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO του Γκιουλέν είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη, αλλά και καλεσμένων του, καθώς αυτό αποτελεί θέση της Τουρκίας, ενώ για την Ελλάδα δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας που να σχετίζεται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η όλη στάση και οι θέσεις του δημάρχου Ιάσμου έκαναν τον κ. Παπαδάκη να «εκραγεί», ιδιαίτερα όταν ο Οντέρ Μουμίν του είπε «πόσα χρόνια έχετε στην τηλεόραση; Μάλλον έχετε κουραστεί».

Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του χαρακτήρισε τον δήμαρχο Ιάσμου ως «ανεκδιήγητο» και «ρατσιστή».

«Είναι απαράδεκτη η επίκληση ζητήματος εθνικής ασφαλείας»

«Εφόσον αποδίδουν έκνομες ενέργειες σε μένα, έχω ως Δήμαρχος και την ηθική και την νομική υποχρέωση να ενημερώσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προέβην σε μια διοικητική ενέργεια. Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να προσβληθούν. Η απόφαση έχει την ηλεκτρονική υπογραφή μου και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια», είπε ο Οντέρ Μουμίν, υποστηρίζοντας ότι εκ παραδρομής υπάρχει «αναφορά» για την Κωνσταντινούπολη, στην σχετική ανάρτηση για τις απολύσεις, στην σελίδα του Δήμου Ιάσμου στο Facebook.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σάββας Καλεντερίδης, με τον δήμαρχο Ιάσμου να αρνείται τον διάλογο μαζί του. Ο κ. Καλεντερίδης τον κατηγόρησε ότι είναι μέλος οργάνωσης που δρα στην Θράκη και πρόσθεσε: «Η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας για απόλυση υπαλλήλου πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Για την Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε ό,τι αφορά τον Γκιουλέν και την οργάνωσή του. Ο δήμαρχος θα μπορούσε να απευθυνθεί στον τοπικό Εισαγγελέα. Είναι απαράδεκτη η επίκληση ζητήματος εθνικής ασφαλείας».

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO, κατά τη δική μου εκτίμηση, είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση. Υπάρχει και μια εγχώρια εγκληματική οργάνωση που πήγε να ανατρέψει την νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή στον Ίασμο», σχολίασε ο δήμαρχος Ιάσμου, προσθέτοντας ότι στην τελευταία ανήκουν, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι και πρώην βουλευτές.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news