facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Συγχαρητήρια του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την εθνική της γιορτή

Η Τουρκία, σήμερα (29/10), έχει την εθνική της γιορτή που ονομάζεται «Ημέρα της Δημοκρατίας» και το Υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να τη συγχαρεί. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία τιμά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 1923.

    Συγκεκριμένα, σε λιτή ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται στα Αγγλικά: «Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας τους».

Η «Ημέρα της Δημοκρατίας» στην Τουρκία

Πάντως, η σημερινή (29/10) γιορτή στην Τουρκία τιμά τα γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου 1923, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ δήλωσε ότι το καθεστώς της χώρας γινόταν πλέον η Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ήταν de facto δημοκρατία από τις 23 Απριλίου 1920, ημερομηνία ίδρυσης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, αλλά η επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος αυτού ήρθε τριάμισι χρόνια αργότερα.

Έτσι, στις 29 Οκτωβρίου 1923, το καθεστώς του έθνους ως δημοκρατία ανακηρύχθηκε και το επίσημο όνομά της ανακηρύχθηκε σε «Türkiye Cumhuriyeti» («Δημοκρατία της Τουρκίας»). Ύστερα από αυτό, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ εξελέγη ως ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

ieidiseis 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news