facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σεργκέι Σοϊγκού: Ανησυχούμε για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση από το Κίεβο με «βρώμικες βόμβες»

«Πολύ εντατικές τηλεφωνικές συνομιλίες μέσα σε μία μόνο ημέρα», είχε σήμερα (23.10.2022) ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Ειδικότερα, ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του στην Τουρκία, τον Χουλουσί Ακάρ, στη Γαλλία, τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, και τη Βρετανία, τον Μπεν Ουάλας, για να συζητήσει μαζί τους τα όσα γίνονται στον πόλεμο στην Ουκρανίας.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην Ουκρανία «όπου υπάρχει τάση για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Έκανε επίσης λόγο, όπως και στους ομολόγους του, Χουλουσί Ακάρ και Μπεν Ουάλας, για ρωσικές «ανησυχίες που συνδέονται με πιθανές προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Ουκρανίας με την προσφυγή σε “βρώμικη βόμβα“», σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Οι αντιδράσεις της Δύσης

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρώμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Ο Σεμπαστιέν Λεκορνύ υπενθύμισε ότι «η Γαλλία αρνείται κάθε μορφή κλιμάκωσης, ιδιαίτερα πυρηνικής», τονίζοντας επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση της σύρραξης, στο πλευρό των συμμάχων της».

Παράλληλα, ο Μπεν Ουάλας απέρριψε από τη μεριά του τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Σοϊγκού, ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Δύο συνομιλίες σε 3 ημέρες με τον Όστιν

Την περασμένη Παρασκευή, ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στην δεύτερη συνομιλία τους από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν τότε, σύμφωνα με Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είχε και δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία, μέσα σε τρεις ημέρεςμ με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Οι επαφές αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει νέα μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων σε πολλές ρωσικές συνοριακές περιοχές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news