facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

«Bonus» σε όσους «κάψουν» φέτος πετρέλαιο – Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Αυξημένο θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης, καθώς προοιωνίζεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας, ενεργειακά, την ώρα που έχουν εκτοξευθεί ακόμα και οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το επίδομα θέρμανσης, το 2020 δόθηκαν 84 εκατομμύρια και πέρυσι 174 εκατομμύρια, ενώ φέτος το συνολικό κονδύλι θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Στόχος είναι να λάβουν το επίδομα σχεδόν 1,3 εκατ. νοικοκυριά, μέσω και της διεύρυνσης των κριτηρίων.

Κίνητρα για «στροφή» στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι επιλέξιμο από όσα νοικοκυριά θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζας (πέλετ).

Το επίδομα θα βασίζεται στις ώρες θέρμανσης που, κατά μέσο όρο, πραγματικά χρειάζεται σε ετήσια βάση κάθε νοικοκυριό, και θα είναι διαφορετικό ανάλογα με τις ειδικές μετεωρολογικές και κλιματικές συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε χωριό και γειτονιά.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά παραδοσιακά στις 15 Οκτωβρίου, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η τιμή εκκίνησης θα ξεπερνά τα 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 1,70 ευρώ το λίτρο, τιμή σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την περσινή τιμή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προαναγγέλλει μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news