facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Συναγερμός με την «ευλογιά των πιθήκων» – Τέσσερα νέα κρούσματα στη Βρετανία, 7 συνολικά

«Σεισμός» στη Βρετανία με την είδηση ότι τέσσερα ακόμη άτομα και συγκεκριμένα άνδρες διαγνώστηκαν με την «ευλογιά των πιθήκων». Έτσι, σύμφωνα με την Daily Mail, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε επτά. Αυτό που προβληματίζει έντονα τις υγειονομικές αρχές της χώρας είναι πως κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει στην Αφρική.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα δεν συνδέονται με τα προηγούμενα τρία, ενώ δύο από τους νέους ασθενείς γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται να εκδοθούν και επικαιροποιημένες οδηγίες το υγειονομικό προσωπικό.

Γιατροί και νοσοκόμες θα παροτρύνονται να φορούν επιπλέον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όταν εξετάζουν ασθενείς με νέο εξάνθημα, ενώ όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα θα πρέπει να τηλεφωνούν πριν πάνε σε νοσοκομεία.

Τι είναι η «ευλογιά των πιθήκων» – Ποια τα συμπτώματα

Η «ευλογιά των πιθήκων» συχνά συγχέεται με την ανεμοβλογιά, την ιλαρά, την ψώρα και τη σύφιλη γεγονός που κάνει δύσκολη την έγκαιρη διάγνωσή της.

Πρόκειται για μία σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία σκοτώνει έως και 1 στους 10 από τους μολυσμένους και δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατά την παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω σωματικών υγρών.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία και εξάντληση. Ωστόσο, κάποια άτομα μπορεί να νοσήσουν βαριά.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news