facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Γαλλία: Άνετο προβάδισμα 4,5 μονάδων του Μακρόν έναντι της Λεπέν δίνουν τα exit poll - Τι γραμμή δίνουν οι υποψήφιοι που δεν πέρασαν

Άνετο προβάδισμα με διαφορά 4,5 μονάδων στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 28,1-29,5%, ενάντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν που φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 23,3% έως 24,4% δίνουν τα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, ο Μακρόν συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% για την Λεπέν. Ακολουθούν με 20,2% ο Ζαν Λικ Μελανσόν, με 7,1% ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ και με 5,1% η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται κάτω από το 5%.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό για τον Μακρόν, λιγότερο ικανοποιητικό για την Λεπέν, εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον Μελανσόν, αρνητικό για τον Ερίκ Ζεμούρ και «καταστροφικό» για τα κάποτε παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, δηλαδή τους Ρεπουμπλικανούς, τους Οικολόγους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα έξιτ πολ, ενθουσιασμός επικράτησε στο στρατόπεδο του Μακρόν.

«Αυτό που διακυβεύεται στις 24 Απριλίου είναι κοινωνική επιλογή, επιλογή πολιτισμού», σημείωσε η Μαρίν Λεπέν, μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ.

«Από την ψήφο σας εξαρτάται σε όλη τη γαλλική επικράτεια η πρωτοκαθεδρία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα και ο τρόπος ζωής των Γάλλων» τόνισε η Λεπέν, απευθυνόμενη στους πολίτες.

Η υποψήφια της κεντροαριστεράς και δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε τη στήριξή της στον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καλώντας τους υποστηρικτές τους να τον ψηφίσουν. Η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους έχουν επίσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώσει την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν. Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Λεπέν.

Ο εθνικιστής ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι πολίτες ψήφισαν στον πρώτο γύρο των πιο επιδραστικών προεδρικών εκλογών για το μέλλον της χώρας αλλά και της φυσιογνωμίας της ΕΕ..

Μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι είναι η αποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο πρώτοι εκ των 13 υποψηφίων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news