facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ομικρον: 'Εως 95% η προστασία από θάνατο με τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Στο 50% ανέρχεται η προστασία της τρίτης δόσης για τη μόλυνση από την Όμικρον. Προλαμβάνει, όμως, τον θάνατο 95% μετά από δύο εβδομάδες, ενώ με δύο δόσεις η προστασία είναι 59%.

Τρεις διεθνείς μελέτες αποτυπώνουν τη μείωση του κινδύνου νοσηλείας. Με δύο δόσεις είναι 44% έως 68% και με τρεις δόσεις κυμαίνεται 83% έως 90%, με διάρκεια πέραν των τριών μηνών.

Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, στο υπουργείο Υγείας.

Για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, επικαλέστηκε την εμπειρία από το Ισραήλ. Παρατηρήθηκε πως, σε λίγες μέρες, μειώθηκαν τα κρούσματα, αλλά στοιχεία για σοβαρές λοιμώξεις και θανάτους αναμένονται το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, το στοίχημα είναι να βρεθεί ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα παρέχει επαρκή προστασία.

Σε σχέση με το σύνδρομο "μετά - CoViD", επικαλέστηκε βρετανικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 1,266 εκατομμύριο άτομα ή το 2% του πληθυσμού της χώρας είχαν εμφανίσει το σύνδρομο. Το 3% έως 12% είχαν συμπτώματα 12 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη.

Άτομα που έχουν λάβει την τρίτη δόση, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισής του, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Ενδιαφέρον είχε το σχόλιό της για τους θανάτους ασθενών με CoViD. Η καθηγήτρια σημείωσε πως άλλες χώρες έχουν πολλά κρούσματα και λίγους θανάτους, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της Όμικρον. Για την Ελλάδα σχολίασε πως "πληρώνουμε ακόμη τη διασπορά της Δέλτα και τους ανεμβολίαστους".

Για την Όμικρον 2 εκτίμησε πως μπορεί να επικρατήσει της 1, αλλά δεν θα αλλάξει τη βαρύτητα της νόσησης. Είναι κατά 1,5 φορά πιο μεταδοτική.

Novavax

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το 83,7% του ενήλικου πληθυσμού έχουν λάβει μία δόση και το 79,3% έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους.

Όπως είπε, έως τις 7 Φεβρουαρίου πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση όσοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση και τρεις από τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου.

Για το εμβόλιο Novavax, είπε πως αναμένουμε 474.000 δόσεις και μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στη χώρα μας 168.000 δόσεις.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news