facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Έγγραφη απάντηση στη Ρωσία από το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας – «Να αποκλιμακώσει άμεσα την ένταση»

Το ΝΑΤΟ έστειλε την Τετάρτη (26/1) εγγράφως την απάντησή του στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ελπίζει στην καλύτερη δυνατή λύση, αλλά η Συμμαχία «έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο».

«Βλέπουμε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά τώρα και στη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες αεροσκάφη, πυραύλους S-400 και άλλα προηγμένα οπλικά συστήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Επανέλαβε την έκκληση του προς τη Ρωσία για αμοιβαία επαναλειτουργία των γραφείων σε Βρυξέλλες και Μόσχα, καθώς και πλήρη χρήση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας για την προώθηση της διαφάνειας και την αποφυγή κινδύνων.

Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν
 
Ο Αμερικανός πρέσβης παρέδωσε την απάντηση

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα Τζον Σάλιβαν παρέδωσε την απάντηση της Ουάσινγκτον στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Τζον Σάλιβαν παρέδωσε τις απαντήσεις στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του. «Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τις γραπτές απαντήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο της διμερούς συμφωνίας που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η ρωσική πλευρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του Αμερικανού πρέσβη.

Ο Σάλιβαν παρέμεινε στο υπουργείο Εξωτερικών λίγο περισσότερο από μισή ώρα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, αναφέροντας ότι δεν προέβη σε κανέναν σχόλιο τόσο κατά την άφιξή του στο υπουργείο όσο και κατά την αναχώρησή του από αυτό.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στην ώρα της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις εγγυήσεις ασφαλείας, εάν υπάρξει τέτοια παράκληση. Παράλληλα όμως επισήμανε ότι για την ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσινγκτον θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 17 Δεκεμβρίου έδωσε στην δημοσιότητα δύο σχέδια συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας τις οποίες η Μόσχα αναμένει από την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ.

Στρατιώτης στην Ουκρανία
 
Ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ λέει πως η Ουάσινγκτον τον πιέζει να φύγει

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε σήμερα πως αμερικανοί αξιωματούχοι του ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του μέχρι τον Απρίλιο, εκτός εάν η Μόσχα χορηγήσει βίζα σε φρουρούς ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Ανατόλι Αντόνοφ ανέφερε επίσης πως μία ομάδα ρώσων διπλωματών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αντόνοφ φέρεται να είπε πως συνολικά περισσότεροι από 120 διπλωμάτες και ρώσοι υπάλληλοι – περίπου 300 άτομα εάν αθροιστούν και τα μέλη των οικογενειών τους – υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 4 χρόνια.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news