facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Σκευωρία Novartis: Απολογούνται σήμερα στον Άρειο Πάγο οι εκδότες Βαξεβάνης και Φιλιππάκης

Δύο εκ των κατηγορουμένων για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Novartis είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Φιλιππάκης - Βαξεβάνης

Σήμερα, αναμένεται να προσέλθουν στην Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όπως είναι αναμενόμενο τόσο ο κ. Φιλιππάκης όσο και ο κ. Βαξεβάνης, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο κ. Φιλιππάκης αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας) και της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη σχετίζονται με τη φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

«Φιέστα» ΣΥΡΙΖΑ έξω από τον Άρειο Πάγο

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τον Άρειο Πάγο, οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους για την δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis, καθώς θεωρούν ότι η παραπομπή της υπόθεσης στο Υπουργοδικείο είναι αφενός μια πολιτική κατασκευή της ΝΔ και αφετέρου στρέφεται κατά της ανεξαρτησίας του Τύπου, αφού κατηγορούμενοι είναι εκδότης και δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται, ότι εμπλεκόμενοι στην επίμαχη υπόθεση στους οποίους έχουν σταλεί κλήσεις σε απολογία ως κατηγορούμενους είναι και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου. Η τελευταία, έχει ήδη λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί περί τα τέλη μήνα, ενώ έχει καταθέσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της κλήσης της σε απολογία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news