facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Nέες φωτογραφίες με τις βαλίτσες με τα χρήματα της Καϊλή έδωσε η βελγική αστυνομία

Στη δίνη του QatarGate βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η προσφάτως καθαιρούμενη από την αντιπροεδρία του Θεσμού Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρντι και του πρώην Ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι

Χθες, η βελγική αστυνομία έφερε στο φως ντοκουμέντα από τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τις οικίες των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο. Όπως σημείωνε η βελγική Le Soir, τα χρήματα που εντοπίστηκαν ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ., με τα 900.000 να προέρχονται από την Ελλήνιδα ευρωβουλευτή.

Σήμερα οι Βέλγοι έδωσαν στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία με όλα τα χρήματα που βρέθηκαν κατΆ τις έρευνες, αλλά και τη βαλίτσα, με την οποία πιάστηκε επ' αυτοφώρω ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα κατασχεθέντα

Χθες δημοσίευμα της Le Soir ανέφερε πως στο σπίτι του Παντσέρι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ. Έτσι, με βάση τα στοιχεία της βελγικής εφημερίδας προκύπτει ότι από την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζιο και τον πατέρα της πρώην αντιπροέδρου, Αλέξανδρο Καϊλή κατασχέθηκαν πάνω από 900.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 750.000 ευρώ.

Χθες, αποφασίστηκε και η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ολομέλεια να ψηφίζει υπέρ της παύσης των αρμοδιοτήτων της.

Follow the money - Πώς τα μετρητά μπορούν να οδηγήσουν στον άνθρωπο «κλειδί»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της L'Echo, -τις οποίες η βελγική εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε- μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων θεωρούνται «φρέσκα» (δηλαδή πρόσφατα εκδοθέντα) και ήταν τυλιγμένα σε πλαστική ταινία. Ορισμένα από αυτά τα τραπεζογραμμάτια εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό μελέτη.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για την πρόοδο των ερευνών, καθώς γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσής τους, είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί το τραπεζικό κατάστημα από το οποίο εκταμιεύθηκαν και άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ακούστηκαν.

Βέβαια, η ολοκλήρωση της έρευνας αυτής αναμένεται να απαιτήσει αρκετές εβδομάδες. 

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news