facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Τροπολογία βάζει τέλος στα γραφειοκρατικά κωλύματα όσων επιθυμούν αποτέφρωση

Λύση σε γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγγενείς ανθρώπων που έχουν επιλέξει την αποτέφρωση αναμένεται να δώσει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Ήδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Μάρθα Καραγιάννη. Τελευταία επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού ήταν να αποτεφρωθεί το σώμα της. Αυτό όμως παραλίγο να μην γίνει εφικτό, καθώς προέκυψε γραφειοκρατικό κώλυμα που δυσκόλεψε τους δικούς της ανθρώπους να υλοποιήσουν την επιθυμία της.

apotefrwsi-1

Τέτοια είδους γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές φορές συγγενείς και φίλοι θανόντων. Για παράδειγμα, ορισμένες φορές δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συνταχθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου με αποτέφρωση ή δεν αναγνωρίζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου από το εξωτερικό ή ο εκλιπών έχει δηλώσει τη βούλησή του για αποτέφρωση σε φίλους, καθώς δεν έχει συγγενείς.

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης έχει πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Έτσι, πριν λίγες ημέρες, κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τροπολογία την οποία έφεραν βουλευτές του Σύριζα, που δίνει λύσεις σε αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, δήλωσε στο prototheme.gr: «Ελπίζουμε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, να ενσκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δεχθεί την τροπολογία, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη λύση για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων».

apotefrwsi-2

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news