facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Δυσβάσταχτο το κόστος εφημερίας για τα φαρμακεία - Εξετάζονται χρεώσεις μετά τα μεσάνυχτα

Εγκαταλείπει τις διημερεύσεις και τις διανυκτερεύσεις η πλειοψηφία των φαρμακοποιών της Αττικής, λόγω οικονομικής ζημίας σε κάθε διανυκτέρευση.

Σε μηνιαία βάση, ολοένα και περισσότεροι φαρμακοποιοί στην Αττική δηλώνουν ότι επιθυμούν να αφαιρεθούν από τα προγράμματα εφημερίας -διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις-, επικαλούμενοι κυρίως οικονομικούς λόγους.

Εννέα στα 10 φαρμακεία δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν την οικονομική ζημία που τους προκαλεί η διανυκτέρευση, λόγω των μεγάλων λειτουργικών εξόδων και των εξόδων παραγγελίας επιπλέον φαρμάκων για την κάλυψη της ζήτησης σε μία εφημερία.

Τι λένε οι φαρμακοποιοί;

Το PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (www.PharmaManage.gr), στην τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε, επικοινώνησε με αρκετούς φαρμακοποιούς της Αττικής, τους έθεσε το θέμα των διανυκτερεύσεων και πήρε τις παρακάτω απαντήσεις:

Πολύς λόγος γίνεται για το θέμα των διανυκτερεύσεων. Ποια είναι η άποψή σας;

«Θέλουμε να γίνει όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Διανυκτέρευση με αμοιβή γιατί έρχεται πάρα πολύς κόσμος για να πάρει μη απαραίτητα πράγματα.

Κοινώς θέλουμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών κρατών, π.χ. της Γαλλίας.

Δηλαδή, 6€ επιπλέον ανά απόδειξη στις διανυκτερεύσεις των καθημερινών και του Σαββάτου και 4€ επιπλέον ανά απόδειξη για τις Κυριακές και τις αργίες.

Δηλαδή, πήρες ουροσυλλέκτη την Κυριακή; 0,50€+4€, το βράδυ; 0,50€+6€.

Σαν μία εναλλακτική λύση θα μπορούσαμε να βάλουμε μια εφάπαξ αμοιβή - πήχη της τάξεως των 100€ για την κάθε διανυκτέρευση».

Τι θα προτείνατε;

«Θέλουμε τις διανυκτερεύσεις, θέλουμε να βοηθάμε τον κόσμο, αλλά με αμοιβή όπως σε όλη την Ευρώπη, γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με τον πληθωρισμό στο «κόκκινο» και το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευτεί, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο επιπλέον αντίτιμο στις νυχτερινές συναλλαγές, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να επιβιώσουμε».

Τι λέει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.);

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ., κ. Απόστολο Βαλτά, ο οποίος μας δήλωσε:

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο και το αντιμετωπίζουν κυρίως οι φαρμακοποιοί της Αττικής και των μεγάλων επαρχιακών πόλεων.

Το έχουμε θέσει στον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη, και έχουμε λάβει -το ανακοινώνω για πρώτη φορά- θετική απάντηση και αποδοχή του αιτήματός μας, για την επιβολή κάποιου ποσού, πιθανότατα στα 5€, σε κάθε συναλλαγή που θα γίνεται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, εξαιρουμένων των ιατρικών συνταγών.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για τον κλάδο και τους συναδέλφους μας».

Το θέμα των διανυκτερεύσεων των φαρμακείων -καθώς και των άλλων μεγάλων προβλημάτων του κλάδου-, φαίνεται πως έχει ανοίξει για τα καλά και αναμένεται να σηκωθεί ακόμα περισσότερο όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές των Φαρμακευτικών Συλλόγων, στα τέλη του ερχόμενου Νοεμβρίου και δεν υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις -προς το παρόν- για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυσή του.

pharmamanage

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news