facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ο Τσαβούσογλου έχασε την μπάλα: Η Ελλάδα απαγορεύει την είσοδο σε Τούρκους αξιωματούχους, θα απαντήσουμε

Για το θρίλερ της απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία μίλησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Μόνο που αντί για να απολογηθεί, ξεκίνησε τις απειλές, αντιστρέφοντας τις κατηγορίες.

Είπε η ταλαιπωρία που υπέστη ο κ. Τζιτζικώστας οφειλόταν σε τεχνικά προβλήματα και πως δεν έγινε κάτι εσκεμμένα.

«Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μεριάς μας. Η είσοδος του κ. Τζιτζικώστα καθυστέρηση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Αφού επιλύθηκε του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα μας», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει το θέμα εκεί και επιδόθηκε στη γνωστή τακτική των απειλών και της διαστρέβλωσης.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι αυτή που εφαρμόζει σκόπιμα κάποιες απαγορεύσεις σε Τούρκους πολίτες. «Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε», τόνισε, κλείνοντας το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το Σάββατο. Κατά την έξοδο του από το πλοίο κι αφού τον υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές της Σμύρνης, εκπρόσωποι της τουρκικής Κυβέρνησης τον σταμάτησαν και του είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Σμύρνης, καθώς ήταν πασιφανές ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να σταθούν και δεν αξίζουν καν σχολιασμού».

«Δυστυχώς η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων και το βαθύ κράτος της έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Οι προβοκάτσιες έχουν γίνει δεύτερη φύση για την Άγκυρα», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Τουρκία γνώριζε για την επίσκεψη μου εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και υποστήριξε ότι θα πρέπει να προβληματιστεί και η Ε.Ε για τη στάση της.

«Επί 6-7 ώρες με υποχρέωσαν να περιμένω στο Α.Τ του Τελωνείου Σμύρνης μαζί με την πρόξενο της χώρας μας. Στο διάστημα αυτό επικοινώνησαν μαζί μου για να μου εκφράσουν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Από την πρώτη στιγμή αποφάσισα ότι δε θα μείνω στην Τουρκία και θα επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα». 

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news