facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Πανδημία: Πισωγύρισμα, με αύξηση 46,5% των θανάτων σε έναν μήνα [πίνακας]

Επιδείνωση σε κρίσιμους δείκτες της πανδημίας δείχνει το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τους θανάτους και τους διασωληνωμένους ασθενείς με CoViD.

Το iatronet.gr προχώρησε σε σύγκριση των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο μήνα από τον ΕΟΔΥ. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε μία σειρά από "σκληρούς" δείκτες, οι οποίοι προμηνύουν περαιτέρω επιδείνωση.

Ο πιο κρίσιμος από τους δείκτες, δηλαδή οι θάνατοι ασθενών με CoViD, σημείωσε αύξηση της τάξης του 46,5% από την αντίστοιχη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα:

  • Την εβδομάδα 19 έως 25 Σεπτεμβρίου, είχαν καταγραφεί συνολικά 101 θάνατοι ή 15 θάνατοι ανά ημέρα.
  • Την εβδομάδα 17 έως 23 Οκτωβρίου, οι θάνατοι έφτασαν τους 148 ή 21 απώλειες ανά ημέρα. 

Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου, έχασαν συνολικά τη ζωή τους 463 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 10 θανάτους ασθενών με CoViD ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

 Εβδομάδα Σύνολο θανάτων (από αρχή πανδημίας) Θάνατοι εβδομάδας Θάνατοι ανά ημέρα
19 - 25 Σεπτεμβρίου 33.111 101 15
17 - 23 Οκτωβρίου 33.574 148 21

Νοσηλείες

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να θεωρείται καθόλου τυχαία, καθώς όλα τα δεδομένα έδειχναν εντεινόμενη επιβάρυνση του συστήματος Υγείας από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξήθηκαν σταδιακά, από 819 την εβδομάδα 19 έως 25 Σεπτεμβρίου, σε 1.291 την περασμένη εβδομάδα (αύξηση 57,6%).

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η μείωση των διασωληνωμένων, η οποία είχε ξεκινήσει την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου (66 διασωληνωμένοι).

Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέβηκε σε 82, με περαιτέρω αύξηση στη μέση ηλικία των ασθενών, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 74 έτη, από 69 τον περασμένο μήνα.

Η έλευση των υποπαραλλαγών BQ.1 και BQ.1.1 στη χώρα μας ενδέχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες που σχετίζονται με τον αριθμό των κρουσμάτων και τις νοσηλείες, καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη συνδέονται με αυξημένη διαφυγή από το τείχος ανοσίας.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news