facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Έβρος: Δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής παράτυποι μετανάστες σε ελληνική νησίδα - Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις ελληνικές Αρχές, λόγω μιας πληροφορίας ότι περίπου 400 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα στο Κισσάριο Έβρου, μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, σε ελληνικό έδαφος.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στην περιοχή .

Ωστόσο, μετά τις έρευνες, δεν έχει εντοπιστεί κανείς στη νησίδα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ακόμη μία προβοκάτσια από την πλευρά των Τούρκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενημέρωση για ύπαρξη μεταναστών δόθηκε από τις βουλγαρικές αρχές...

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του, "υπήρξε τουρκική νόταμ στο καπιτάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί".

Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να υπάρχουν σε άλλο σημείο συγκεντρωμένοι μετανάστες.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου "Ακρίτας":

Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή".

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news