facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Παγώνη: Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι άκρως μεταδοτική

Για μια «άκρως μεταδοτική» υποπαραλλαγή του κορωνοϊού έκανε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την «Κένταυρος» και εξήγησε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε τεστ μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές, γιατί υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος ασυμπτωματικός και να διασπείρει τον ιό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA για την πορεία του κορωνοϊού και τα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό ο καθένας πριν έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα να ελεγχθεί γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει», επειδή η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι άκρως μεταδοτική.

Για αυτό και συνέστησε να φοράμε μάσκες μετά τις επιστροφές των αδειούχων. Άλλωστε, οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι το αποτύπωμα του κορωνοϊού μες στο καλοκαίρι θα φανεί στα τέλη Αυγούστου, επειδή η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» έχει μια «δυναμική», όπως εξήγησε νωρίτερα σήμερα (19.8.2022) και ο Νίκος Τζανάκης.

Μάλιστα, η Ματίνα Παγώνη έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά και στη long Covid, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να λέμε «άντε να κολλήσουμε να το περάσουμε» γιατί «το 30% των ασθενών κάνει Long Covid και είναι μία δύσκολη φάση».

Εξήγησε πως πέρα από τις επιπλοκές στην καρδιά και τα πνευμόνια, πολλοί αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν ειδική αντιμετώπιση.

aftodioikisi 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news