facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Νέα Ζηλανδία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες – Εικόνες καταστροφής

Στο έλεος σφοδρότατης κακοκαιρίας η Νέα Ζηλανδία. Τουλάχιστον 200 σπίτια εκκενώθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία προβάλλουν βίντεο με εικόνες από πλημμυρισμένα ποτάμια, δρόμους και σωστικά συνεργεία που χρησιμοποιούν βάρκες για να φτάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Περίπου 70 σπίτια στο Νέλσον, στο βόρειο τμήμα του Νοτίου Νησιού, και άλλα 140 στη Δυτική Ακτή εκκενώθηκαν, σύμφωνα με υπολογισμούς του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου 1News.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Metservice της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι το ύψος της βροχής στις οροσειρές στο δυτικό και το βόρειο τμήμα του Νοτίου Νησιού μπορεί να φτάσει σε έως και 500 χιλιοστά από σήμερα (σ.σ. 17.08.2022) ως την Παρασκευή (19.08.2022).

Δείτε βίντεο από την ισχυρή κακοκαιρία:

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο Νέλσον και τη Δυτική Ακτή. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας για την περιοχή Μπούλερ της Δυτικής Ακτής, Al Lawn, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ζητήθηκε από κατοίκους της πόλης Γουέστπορτ να απομακρυνθούν προτού σκοτεινιάσει διότι είναι πιθανόν η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Μπούλερ να φτάσει στα ανώτατα επίπεδα την Πέμπτη (18.08.2022).

Ωστόσο οι αρχές δεν προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων της πόλης, καθώς οι προβλέψεις για την άνοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού υποβαθμίστηκαν.

Πριν από τις πρόσφατες αυτές καταιγίδες, η Νέα Ζηλανδία επλήγη από ασυνήθιστα επίπεδα υγρασίας. Σε ισχύ έχουν τεθεί προειδοποιήσεις για σοβαρά καιρικά φαινόμενα σε τμήματα του Νοτίου Νησιού, ενώ κακοκαιρία αντιμετωπίζει επίσης και το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ /newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news