facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Εκκενώθηκαν Ντράφι και Ανθούσα, εφιαλτική νύχτα στην Πεντέλη

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Πεντέλη, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο να έχουν να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον δύο μέτωπα με έκταση χιλιομέτρων, ένα που κινείται προς Ανθούσα και ένα δεύτερο που κινείται προς Νταού. Οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Ανθούσα, ώστε να εκκενώσουν άμεσα προς Γέρακα, και σε όσους βρίσκονται σε Διώνη και Δασαμάρι ώστε να εκκενώσουν προς Παλλήνη. Νωρίτερα, επίσης μήνυμα του 112 κάλεσε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά έχει μπει στο Ντράφι καίγοντας σπίτια πάνω από τις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τα 36 νοσηλευόμενα παιδιά μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Εγκλωβισμένα άτομα δεν έχουν αναφερθεί στην περιοχή.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ενώ για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο. Τονίζεται ωστόσο πως δεν συντρέχουν λόγοι πανικού.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις: πάνω από 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς επίσης 60 οχήματα. Επίσης, συμμετείχαν 24 εναέρια μέσα (15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα) όσο το επέτρεπε το φως της μέρας. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από πολλές περιφέρειες της χώρας, μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές αρχές και τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς είναι σε ετοιμότητα, ενώ δίνεται μάχη με τον χρόνο καθώς μόλις πέσει το σκοτάδι δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα. 

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 58 οχήματα και 150 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ προς συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Καίει δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) και χαμηλή βλάστηση πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι - περιοχή Βαγιάτι).

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

-Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news