facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Πύρινη κόλαση στον Έβρο: Μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που καίει από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στην πυρκαγιά στη Δαδιά το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες, αλλά είναι ελεγχόμενες από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Νοτιοδυτικά υπάρχει ενεργό μέτωπο και σε αυτό εστιάζουν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει ανέμους.

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν να επιχειρούν τα τοπικά εναέρια (2 PZL, 2 Tractores, 1 Mi8 και 2 Chinoock). Ακολουθούν 3 Erickson, 2 CL415 και ένα ΑΒ214.

Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα. Σε κάθε κύμα θα πετάει και ένα ΒΚ117 συντονιστικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες έδωσαν τεράστια μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά, ωστόσο, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής υπήρξαν δυσκολίες να προσεγγίσουν το σημείο.

Παράλληλα, ο μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.

Σημειώνεται πως μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατύνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή ταΐστρες προς το δρόμο Δαδιάς – Λευκιμης.

Αυτοί κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατύνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδιά, για κάθε ενδεχόμενο.

Άλλοι 10 υλοτόμοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news