facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Η μεγάλη μάχη σε αριθμούς – Χιλιάδες εκκενώσεις και απεγκλωβισμοί

Τεράστια ήταν η μάχη που δόθηκε για την φωτιά στην Πεντέλη, κάτω από αντίξοες συνθήκες με τους ανέμους να είναι θυελλώδεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη επιχείρησαν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα.

Στο πεδίο παρέμειναν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ διατέθηκε για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εστίες στις κατοικημένες περιοχές, επιχείρησαν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής, 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Οσον αφορά στις επιχειρήσεις εκκενώθηκαν το Παίδων Πεντέλης, όπου 36 παιδιά πήγαν στο Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου, και το Νταού Πεντέλης 35 παιδιά προς Ίδρυμα Μητέρα. Μαζί με τα παιδιά έφυγε και το προσωπικό.

Παράλληλα στάλθηκαν μηνύματα για εκκένωση από το 112 στους κατοίκους τριών δήμων. Χονδρικά υπολογίζεται ότι έγιναν επιτυχημένα εκκενώσεις για τουλάχιστον 90.000 κατοίκους των περιοχών.

Εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί πολλά σπίτια ενεργοποιείται ενιαίος μηχανισμός, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Ειδικότερα:
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (2131510100 | 08:00 – 22:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Παράλληλα έγινε ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της ΕΕ για την άμεση χαρτογράφηση των περιοχών pου επλήγησαν.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Πεντέλη το ΕΚΑΒ και τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία τέθηκαν σε μέγιστη ετοιμότητα.

Συνολικά 11 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με 25 άτομα ήταν έτοιμα για διακομιδές ατόμων που ενδεχομένως να χρειάζονταν βοήθεια, ενώ είχε ενεργοποιηθεί και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών.

Τεράστια ήταν η συμβολή της ΕΛΑΣ καθώς 630 αστυνομικοί και 232 οχήματα βρέθηκαν στις περιοχές που υπήρχε φωτιά και πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 600 απεγκλωβισμοί.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news