facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Οικονόμου: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από την φωτιά

Με τον απολογισμό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πεντέλη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν συμφωνεί με την μείωση 15% στην χρήση του φυσικού αερίου από τις χώρες της ΕΕ που προτείνει η Κομισιόν. «Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις για τις τιμές και την προμήθεια και πιστεύουμε ότι οι προτάσεις αυτές θα δώσουν λύσεις στα ευρωπαϊκά κράτη και τους καταναλωτές», είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε η κλιματική κρίση είναι εμφανής σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Μεσόγειο. Σημείωσε μεταξύ άλλων μέσα από επώδυνες και επαχθείς εμπειρίες μαθαίνουμε γρήγορα και γινόμαστε καλύτεροι στην πρόληψη και την αντιμετώπιση. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ελέγχθηκε μια τεράστια περιαστική πυρκαγιά σε λιγότερο από 24 ώρες.

«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 390 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίζονται επιτυχώς», είπε και πρόσθεσε ότι είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρχει κατάσβεση της πυρκαγιάς μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Για την φωτιά της Πεντέλης είπε ότι σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της Πεντέλης οι άνεμοι έφτασαν τα 113 χλμ που αντιστοιχούν σε 11 μποφόρ. Για την κινητοποίηση των δυνάμεων τόνισε ότι έγινε άμεσα και συντονισμένα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς και είπε ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά στο 112 που οδήγησε στην εκκένωση πολλών περιοχών.

«Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η πρακτική των οργανωμένων εκκενώσεων αποδίδει και έχει ως αποτέλεσμα να σώζονται ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία φυσική καταστροφή δεν μας αφήνει αλώβητους και οι ζημιές δεν θα υποτιμηθούν και θα αντιμετωπιστούν». Για τους πολίτες που επλήγησαν από την φωτιά έχει εξασφαλιστεί δωρεάν φιλοξενία.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον κ. Τριαντόπουλο για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Δείτε όλη την ενημέρωση

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news