facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Απέρριψε πρόταση του NATO για τριμερή με Φινλανδία και Σουηδία

Αρνητική ήταν η απάντηση της Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, σε πρόσκληση του NATO για να συμμετέχει σε τριμερείς συνομιλίες με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την αντίθεσή της Άγκυρας στην ένταξη των δύο γειτονικών κρατών της Ρωσίας στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται τρία άτομα με γνώση των συζητήσεων, η Τουρκία απαίτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τα δύο σκανδιναβικά κράτη πριν προχωρήσει σε συνομιλίες. Αυτό ώθησε τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να επιδιώξου την επίτευξη διμερών συμφωνιών με κάθε χώρα.

Για τον λόγο αυτό, είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των τριών χωρών, με συντονισμό από αξιωματούχο του ΝΑΤΟ. Τελικά, ωστόσο, η ιδέα αυτή δεν προχώρησε μετά από άρνηση της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Συμμαχίας στους FT “δεν είμαστε ακόμα εκεί”,  επικαλούμενος την απροθυμία της Τουρκίας να συμμετάσχει αλλά και την έλλειψη σαφήνειας σχετικά  με τις απαιτήσεις της Άγκυρας από τις δύο χώρες.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news