facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Ουκρανός δημοσιογράφος «στρίμωξε» τον Λαβρόφ – «Εκτός από σιτηρά, τι άλλο έκλεψες;»

Από ένα απρόοπτο γεγονός σημαδεύτηκε η συνέντευξη που παραχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, μετά τη συνάντησή τους για το θέμα της μεταφοράς φορτίων σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ουκρανός δημοσιογράφος διέκοψε τον Σεργκέι Λαβρόφ και ζήτησε εξηγήσεις…

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται για 106η ημέρα και τις απειλές για παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ο Σεργκέι Λαβρόφ κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφο της Ουκρανίας για τα αν τελικά η Ρωσία «κλέβει» τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας για να τις πουλήσει με σκοπό το κέρδος.

Ο δημοσιογράφος Muslim Umerow που εκπροσωπούσε τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας πήρε το λόγο και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας: «Εκτός από δημητριακά, τι άλλα αγαθά έκλεψες από την Ουκρανία;».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεπερνώντας τον αρχικό αιφνιδιασμό του χαμογελώντας, απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι έτσι σκέφτονται. Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, πρέπει να δώσει την εντολή ο κ. Ζελένσκι, αυτό είναι όλο».

Ο Muslim Umerow, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη για την ουκρανική δημόσια τηλεόραση, εξήγησε ότι είχε σηκώσει το χέρι του αλλά «δεν τον άφηναν να μιλήσει» κι έτσι πήρε το ρίσκο να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου «επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα».
 
Δείτε το στιγμιότυπο:

 Υπενθυμίζεται ότι η προ ολίγων ημερών ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι υπάρχουν «αξιόπιστες αναφορές» ότι η Ρωσία «κλέβει» τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας για να τις πουλήσει με σκοπό το κέρδος. Επίσης, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Βασίλ Μποντνάρ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κλέβει και εξάγει ουκρανικά σιτηρά, ιδιαίτερα στην Τουρκία.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news