facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Π. Παναγιωτόπουλος στο Πρώτο: Δικαστικά αδικαίωτοι οι δολοφονημένοι της Marfin- Εκείνο το βράδυ η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα μιας πολιτικής ανωμαλίας (audio)

«Αυτό έγινε μέσα σε μια πολύ συγκεκριμένη συνθήκη, δεν είναι ότι ξαφνικά πήγαν κάποιοι άνθρωποι και έριξαν μολότοφ σε κάποιους τραπεζοϋπαλλήλους. Έγινε σε συνθήκες πολύ μεγάλης έντασης, η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και οδήγησε στα όρια της πολιτικής ανωμαλίας. Εκείνο το βράδυ η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα μιας πολιτικής ανωμαλίας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Παναγής Παναγιωτόπουλος, για την ημέρα μνήμης της τραγωδίας που συνέβη 12 χρόνια πριν, στο υποκατάστημα της Marfin, με θύματα τρεις ανθρώπους και ένα αγέννητο παιδί.

«Υπήρχαν πολιτικές δυνάμεις με κοινοβουλευτική παρουσία ήδη, οι οποίες υπέθαλπαν αυτή την βία ως δικαίωμα και ως νόμιμο μέσο αγώνα. Δυστυχώς όλη η δεκαετία είχε τέτοια χαρακτηριστικά που είναι αυτό που έχουν ονομάσει κάποιοι και “εμφύλιο χαμηλής έντασης”, ένας χαρακτηρισμός που συσκοτίζει την σημασία της λέξης “εμφύλιος”» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Πρέπει να τους θυμόμαστε πρώτα πρώτα γιατί είναι αδικαίωτοι δικαστικά» υπογράμμισε ο καθηγητής. «Δεν έχει καταλήξει η δικαστική διερεύνηση, υπήρξε μια δίκη η οποία απέβη άκαρπη, είναι μια εκκρεμότητα της ελληνικής πολιτείας προς την κοινωνία. Νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό και μετά από μια δίκη, οι υποθέσεις αυτές για να ανοίξουν χρειάζονται πάρα πολλά και σοβαρά και πολύ ισχυρά καινούρια στοιχεία, δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση που αντιστοιχεί και σε μια δύσκολη περίοδο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η κοινωνία με διάφορους τρόπους και η πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωρίσει την μνήμη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν πέθαναν, δολοφονήθηκαν μέσα από ένα συλλογικό σχεδόν λιντσάρισμα. Βέβαια δεν είναι το πλήθος που τους δολοφόνησε, είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Ερωτηθείς γιατί μπορεί να έριξαν τις μολότοφ, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι, απάντησε «μια εκδοχή της ριζοσπαστικότητας και της επανάστασης είναι ο λεγόμενος όρος, που δεν τον υιοθετώ, ταξικός πόλεμος, ο οποίος είναι ένας εμφύλιος πόλεμος με στόχο την ανατροπή των πραγμάτων όπως τα γνωρίζουμε και δεν γίνεται με λουλούδια, γίνεται με όπλα, είναι ένοπλος αγώνας. Είναι και ο δεύτερος λόγος που πρέπει να θυμόμαστε αυτή την τραγική δολοφονία όπου το πλήθος το ανέχθηκε σε κάποιο βαθμό- υπήρχαν και άνθρωποι που προσπάθησαν να βοηθήσουν, άλλοι κλαμένοι, αποσβολωμένοι- και πάρα πολλοί που χλεύαζαν με τρόπο φριχτό. Αυτό είναι μια υπόθεση που δεν έγινε εν ψυχρώ, έγινε σε μια πολύ μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας η οποία, παρότι αυτό δεν αφορά όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, παρεκτράπη την ίδια στιγμή που γινόταν αυτή η δολοφονία σε μια προσπάθεια κατάληψης του πολιτεύματος μέσα από την προσπάθεια εισόδου διαφόρων ακραίων στοιχείων, εισβολής στην βουλή, διακοπής της συνεδρίασης που γινόταν και προφανώς καταστροφής και του πολιτικού συστήματος και απονομιμοποίησης της δημοκρατικής εξουσίας» .

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news