facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Κρήτη: Προβληματισμό προκαλούν περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σε Πανεπιστήμια του νησιού (βίντεο)

«Πολεμικό» φαίνεται να είναι το κλίμα τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο όσο και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, μετά την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. 

Περιστατικά επιθέσεων που σημειώθηκαν αντίστοιχα στα δυο Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τόσο τους σπουδαστές και τους καθηγητές, όσο και τις αρμόδιες αρχές. 

Συγκεκριμένα, αναταραχή προκλήθηκε χθές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όταν ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων εισέβαλε στους χώρους του και συγκεκριμένα στο Τμήμα Βιολογίας.

Αποτέλεσμα, ήταν να σημειωθεί ένταση μεταξύ των κουκουλοφόρων και ομάδας φοιτητών, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφριά δυο φοιτητές και οι δυο πρωτοετείς - ο ένας μέλος της ΔΑΠ-  οι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με φόντο τις φοιτητικές εκλογές, τόνισε ότι υπάρχει μια ένταση στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, η οποία ο ίδιος ζητά να κοπάσει, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό βίας. 

Σύμφωνα με τον Πρύτανη μετά την σύντομη παραμονή τους στο νοσοκομείο, ο ένας τραυματίας φοιτητής ταξίδεψε για τον τόπο καταγωγής του ενώ ο δεύτερος ήδη βρίσκεται στο σπίτι του στην Κρήτη.

Μάλιστα, ο Πρύτανης ανέφερε πως φρόντισε να έχει επαφή και με τους δύο φοιτητές προκειμένου να τους καθησυχάσει.

Την ίδια ώρα, για εχθρούς των φοιτητών και της Παιδείας, έκαναν λόγο στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Κ. Ηρακλείου σε χθεσινή ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το περιστατικό, αναφέρει τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σήμερα το πρωί στο τμήμα Βιολογίας ομάδα αναρχικών - αντιεξουσιαστών επιτέθηκε βίαια, απροκάλυπτα και αναίτια εν ώρα μαθήματος σε δύο φοιτητές του τμήματος, ο ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η βάρβαρη αυτή πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο φοιτητών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Με πρακτικές βίας και τρομοκρατίας προσπαθούν να επιβάλλουν το μπάχαλο και να αποτρέψουν τους φοιτητές από την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

Δυστυχώς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιβεβαιωνόμαστε όταν δηλώνουμε ποιοι είναι οι εχθροί των φοιτητών και της Παιδείας εν γένει, μόλις μία ημέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συστρατευθούν στον αγώνα μας για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για πραγματική διακίνηση ιδεών.

Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το πανεπιστήμιο, χτυπάει την παιδεία, χτυπάει τη Δημοκρατία.

Ρέθυμνο: Επίθεση στον Γραμματέα του Δικτύου Φοιτητών

Στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, όπως καταγγέλλει σήμερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο φοιτητών, το πρωί ο Γραμματέας του Δικτύου δέχτηκε επίθεση με αβγό στο κεφάλι. 

Ο φοιτητής, στρέφεται εναντίον της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ, ενώ καταγγέλλει ότι ανήμερα των φοιτητικών εκλογών σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό βίας μεταξύ μέλους της ΟΝΝΔΕΔ Ρεθύμνου και φοιτητή που πρόσκεινται στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, με φόντο το αποτέλεσμα της κάλπης, όπου το  Δικτύο Φοιτητών έλαβε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ποσοστό 33.5% και καταταγεί δεύτερη δύναμη. 

Από την πλευρά της πάντως, η ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες, της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. 

Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για άνανδρη επίθεση, μιλώντας παράλληλα για την αδυναμία κάποιων να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. 

Η ανακοίνωση του Δικτύου

Στην ανακοίνωση του δικτύου φοιτητών σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι:

«Τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές καλούνται να τις καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους όλες οι παρατάξεις». 

Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται επίσης ένα ακόμα περιστατικό βίας όπου με βάση την ανακοίνωση, εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ φέρεται να τραμπούκισε μέλος των ΕΑΑΚ και αυτό 

ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου: Ανυπόστατη καταγγελία 

Η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωση της, μιλά για εικασίες που επικαλείται η εν λόγω φοιτητική παράταξη καταλογίζοντας ψευδώς τη ρίψη αυγού προς τον γραμματέα της σε μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου.  

Επίσης τονίζει ότι το Δίκτυο Φοιτητών επικαλείται ψευδείς ισχυρισμούς περί τραμπουκισμών κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών από μέλη της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου. 

Μάλιστα η ΟΝΝΕΔ καλεί τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ  να αποδεχτεί την ήττα της στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων του Ρεθύμνου, αφήνοντας στην άκρη τις οπορτουνιστικές τακτικές προκειμένου να κερδίσει δύο παραπάνω λεπτά δημοσιότητας. 

Τι λέει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ 

Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο προέβη σε μια ανυπόστατη καταγγελία αναφορικά με επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου. 

Επικαλούμενη εικασίες, η εν λόγω φοιτητική παράταξη καταλογίζει ψευδώς τη ρίψη αυγού προς τον γραμματέα της σε μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου. Στην ίδια κατεύθυνση, επικαλείται ψευδείς ισχυρισμούς περί τραμπουκισμών κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών από μέλη της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου. 

Οι πρακτικές και οι τακτικισμοί της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πλέον γνωστές. Επικαλούμενοι εικασίες και φαντάσματα και διαρρέοντας στον τύπο ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες δυστυχώς αναπαράγονται χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, επιδιώκουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη και εντυπώσεις πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Δυστυχώς για αυτούς, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου είναι γνωστά στην πόλη μας και ουδεμία σχέση έχουν με τα παραπάνω φαινόμενα. Καλούμε λοιπόν την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την ήττα της στο σύνολο των φοιτητικών συλλόγων του Ρεθύμνου αφήνοντας στην άκρη τις οπορτουνιστικές τακτικές προκειμένου να κερδίσει δύο παραπάνω λεπτά δημοσιότητας. 

neakriti

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news