facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Azovstal

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe – Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ, πάντως, η κυβέρνηση της Ουκρανίας παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη χαλυβουργία, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης είχε αναφέρει πως στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου λαμβάνουν χώρα «σφοδρές μάχες», παρά τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας περί του αντιθέτου.

«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Azovstal σήμερα», δήλωσε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση, όπως μεταδίδει το AFP. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι ασφαλείς ή όχι», πρόσθεσε.

«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολα», είπε επίσης ο αξιωματούχος, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

 
«Δεν υπάρχει επίθεση», έλεγε, νωρίτερα, το Κρμελίνο

Υπενθυμίζεται πως Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ, που υπερασπίζεται την πόλη από την αρχή του πολέμου, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία αυτή.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση» αυτή τη στιγμή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news