«Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (25/5) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
«Είναι Νορβηγός και σε διάσταση με τη μητέρα του παιδιού» συμπλήρωσε.
Ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε επίσης πως ενδεχομένως ο κουκουλοφόρος να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το παιδί και αυτό θα πρέπει να το τρομοκράτησε.
«Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί για να εξετάσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βγει εκτός Ελλάδας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.
Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρ όλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.
Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.
Ο Ρίκι Πέντερσεν μετά την πράξη αυτή της απαγωγής συνέχισε να την κυνηγάει δικαστικά με αποτέλεσμα το νορβηγικό δικαστήριο να του αναθέσει την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.
Σύμφωνα με το ημερολόγιο του ο Πέντερσεν εμφανίστηκε :
-15 Απριλίου 2021: Ο Πέντερσεν
εμφανίζεται στο δικαστήριο της Αθήνας και αξιώνει την επιστροφή του
παιδιού τους βάσει της Σύμβασης της Χάγης. Η δίκη όμως ακυρώθηκε.
-19 Απριλίου: Επιστρέφουν στο δικαστήριο, αλλά ο δικαστής ακυρώνει την
ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα είχε απαιτήσει να
λάβει την κύρια φροντίδα για το παιδί και ο δικαστής πιστεύει ότι οι δύο
υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα.
-28 Μαΐου: Επιστροφή στο δικαστήριο για επεξεργασία του αιτήματος έκδοσης στη Νορβηγία
-5 Ιουνίου: Το δικαστήριο διακόπτεται επειδή δεν επιτρέπεται να διεκπεραιώνει υποθέσεις σχετικά με τη γονική μέριμνα.
-1 Ιουλίου: Το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε
παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να
επιστραφεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την
επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα
χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση.
mononews
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου