facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Τι είπαν Γκουτέρες και Λαβρόφ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες βρίσκεται σήμερα από τη Μόσχα, όπου συναντιέται με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Κατά τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ, ο Γκουτέρες σημειώσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατόν συνθήκες για μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία. «Ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για να βρούμε τρόπους προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για αποτελεσματικό διάλογο, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ειρηνική λύση», δήλωσε. 

«Ξέρω ότι έχουμε... διαφορετικές ερμηνείες για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αυτό δεν περιορίζει τη δυνατότητα να έχουμε έναν πολύ σοβαρό διάλογο για το πώς μπορούμε να εργαστούμε καλύτερα για να ελαχιστοποιήσουμε τα δεινά των ανθρώπων», πρόσθεσε ο Γκουτέρες.

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ υποδεχόμενος τον Γκουτέρες είε ότι «ανταποκρίθηκε γρήγορα» στην πρωτοβουλία του «να υπάρξει μια νέα επαφή για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης σίγουρα της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, η οποία έχει γίνει καταλύτης για μια σειρά προβλημάτων». 

"Εκτιμούμε την επιθυμία σας να πραγματοποιήσετε έναν ακόμη γύρο συνομιλιών σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε, προσθέτοντας ότι οι «πολυμερείς αρχές» του ΟΗΕ «επιδεικνύονται από τη Δύση». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συζητήσουν για «οποιοδήποτε ζήτημα» θεωρεί σημαντικό ο Γκουτέρες.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news