facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

«Αδύνατον να παρακολουθήσουμε το επίπεδο ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ», λένε οι ουκρανικές αρχές

Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίζονται ότι το σύστημα παρακολούθησης του επιπέδου ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ «ακόμα δεν λειτουργεί».

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τα μέσα παρακολούθησης της ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, στη βόρεια Ουκρανία, όπου Ρώσοι στρατιώτες λένε ότι δημιούργησαν ένα υπόγειο δίκτυο όταν κατέλαβαν τον τόπο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος ποτέ.

«Το σύστημα ελέγχου του επιπέδου ραδιενέργειας στην απαγορευμένη ζώνη εξακολουθεί να μην λειτουργεί», δήλωσε ο Γεβγκέν Κραμαρένκο, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ . «Οι διακομιστές που διαχειρίζονται αυτές τις πληροφορίες έχουν εξαφανιστεί», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε το AFP. «Δεν μπορούμε να πούμε εάν η περιοχή είναι απολύτως ασφαλής». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και οι εργαζόμενοι να έχουν την άδεια των ενόπλων δυνάμεων να πάνε στα σημεία ελέγχου ραδιενέργειας, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη ζημιά που υπέστη».

Ο Γιεβγκέν Κραμαρένκο διαβεβαίωσε περαιτέρω ότι «οι Ρώσοι κατακτητές είχαν σκάψει σε πολλά σημεία» στο Τσερνόμπιλ, όπου συνέβη το πυρηνικό ατύχημα τον Απρίλιο του 1986. «Έθαψαν βαρύ εξοπλισμό, δημιούργησαν χαρακώματα, ακόμη και υπόγειες κουζίνες, σκηνές, οχυρώσεις», είπε. «Μία από αυτές τις οχυρώσεις βρίσκεται κοντά σε μια τοποθεσία για την προσωρινή εναπόθεση ραδιενεργών αποβλήτων».

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Μόσχας κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Αποχώρησε από αυτό στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Οι Ρώσοι στρατιώτες θα νιώσουν «πολύ σύντομα» τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας, προειδοποίησε ο Εβγκέν Κραμαρένκο. «Μερικοί μέσα σε ένα μήνα, άλλοι μέσα σε χρόνια». Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου χίλιοι Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Τσερνόμπιλ για αρκετές εβδομάδες, μαζί με 50 τεθωρακισμένα οχήματα.

Le Figaro, AFP/naftemporiki 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news