facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μαριούπολη: «Επείγουσα» έρευνα ΗΠΑ-Βρετανίας για πιθανή χρήση χημικών όπλων

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία λένε ότι εξετάζουν επειγόντως αναφορές ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα από ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Το Τάγμα Αζόφ της Ουκρανίας είπε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από «δηλητηριώδη ουσία» σε επίθεση τη Δευτέρα.

Ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι εργάζονται για να διερευνήσουν «επειγόντως» αυτό που αποκάλεσε ως «σκληρή κλιμάκωση» του πολέμου.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την πιθανή χρήση των όπλων «βαθιά ανησυχητική».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε τηλεοπτική ομιλία του ότι η Ρωσία μπορεί να καταφύγει σε χρήση χημικών όπλων, καθώς έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στην ανατολική περιφέρια του Ντονμπάς για μια νέα επίθεση εναντίον της Μαριούπολης, όπου χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την πολιορκία της πόλης αυτής που πλησιάζει τις επτά εβδομάδες.

«Όσον αφορά τα απαραίτητα όπλα, εξακολουθούμε να εξαρτώμαστε από τις προμήθειες, από τους εταίρους μας. Δυστυχώς δεν λαμβάνουμε όσα χρειαζόμαστε για να τελειώσουμε γρηγορότερα αυτό τον πόλεμο ... Ιδιαίτερα για να άρουμε την πολιορκία της Μαριούπολης», δήλωσε.

Τα δυτικά κράτη έχουν προειδοποιήσει ότι η χρήση χημικών όπλων θα σήμαινε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης και έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν αποφασιστικά μέτρα εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάννα Μαλιάρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ερευνά τους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι οι πρώτες υποθέσεις υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά φωσφόρου.

Την Τρίτη, οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στο Ντόνετσκ αρνήθηκαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση.

BBC/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news